maandag 20 maart 2023
25 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Winkeliers plaatsen geen prijzen op goederen

lees ook ...

MOU zal de natuur beter beschermen

Conservation International Suriname voert een programma uit om de biodiversiteit te beschermen. Hiervoor heeft de organisatie medewerking nodig van de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer, alsook ...

Verschillende goederen in winkels zoals kippenbouten, gascilinders en dranken zijn in sommige winkels niet voorzien van prijzen. Daarnaast is er ook sprake van prijsopdrijving en zijn niet geijkte weegschalen aangetroffen. Dit is gebleken tijdens controlewerkzaamheden van de onderzoeksambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

De ambtenaren hebben deze overtredingen onder andere geconstateerd bij winkels aan de Helena Christinaweg waar onlangs controlewerkzaamheden zijn uitgevoerd. De niet geijkte weegschalen moeten alsnog in orde worden gemaakt.

Waar de winkeliers geen inkoopbonnen konden overleggen zijn de prijzen direct teruggedraaid volgens de prijslijst. De klachten unit van EZ kreeg een melding binnen waarbij werd aangegeven, dat een winkelier water in voorverpakte suiker had gezet. Uit onderzoek van de ECD is gebleken dat deze klacht niet op waarheid berust.

In het ressort Latour zijn er ook verschillende winkels gecontroleerd waar prijsopdrijving geconstateerd werd op Nutrilon 2 en thee van het merk Breakfast Thee. De prijzen zijn direct teruggedraaid volgens prijslijst. Het ministerie doet een oproep op de winkeliers om zich te houden aan de regels.

Consumenten kunnen hun klachten indienen via:
+5978530915 (Whatsapp)
1940 (verkort nummer)
klachten.unit@gmail.com

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkeliers plaatsen geen prijzen op goederen