vrijdag 23 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Winkeliers mogen geen snoep geven als compensatie voor wisselgeld

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Het is niet toegestaan dat winkeliers aan consumenten snoep aanbieden in de plaats van wisselgeld. In Suriname is slechts de Surinaamse dollar wettig betaalmiddel en winkeliers dienen zich daaraan te houden, meldt het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

De leiding van het ministerie roept consumenten op om snoep, andere snoepsoorten en dergelijke in de plaats van wisselgeld niet te accepteren. Het geven van snoep in ruil voor kleingeld was al geruime tijd het geval, omdat er volgens winkeliers onvoldoende kleingeld te krijgen was.

Ook bij banken was het aantal muntbiljetten dat volgens de winkeliers werd verstrekt beperkt met als gevolg dat consumenten of ze die nou wilden of niet snoep ontvingen. Dit zorgde veelal voor irritatie bij sommige consumenten. Om geen snoep te ontvangen betaalden sommige personen met hun pinpas.

Met de oproep van het ministerie van EZ zal er een einde zijn gekomen aan het verstrekken van snoep in ruil voor wisselgeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkeliers mogen geen snoep geven als compensatie voor wisselgeld