maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Winkeliers geven deels gehoor aan ordening van basisgoederen

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Nadat het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd over te gaan tot regulering voor wat betreft de basisgoederen, merken wij dat winkeliers deels gehoor hieraan hebben gegeven. Winkeliers werden in de gelegenheid gesteld om binnen 2 maanden de basisgoederen te ordenen.

Deze ordening houdt in dat alle basisgoederen op één plek komen te staan zodat het overzichtelijker is voor de consument waar deze goederen te vinden zijn. Dit vergemakkelijkt ook de werkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) tijdens reguliere winkelcontroles.  

Het ministerie komt om de twee weken uit met een prijslijst van de maximumprijzen van de basisgoederen. Er was verder afgesproken dat de prijslijst zichtbaar geplaats moest worden in de winkels voor de consument, zodat die ook aan zelfcontrole kon doen. Helaas hebben wij dat niet aangetroffen bij de winkels.  

Onlangs werd bekent gemaakt dat de stijging van voedselprijzen in Suriname één der hoogste in de wereld is. Dat komt onder meer door heilige huisjes in de handel en op de havens die niet opgeruimd worden. Zowel de president als de vice president hebben meerdere keren onderkent dat de winkelprijzen in Suriname moordend zijn.  

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkeliers geven deels gehoor aan ordening van basisgoederen