zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Strenge winkelcontroles in Paramacca

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

In het ressort Paramacca van het district Sipaliwini heeft de bestuursdienst van het ressort recentelijk winkelcontroles uitgevoerd. De inspecties werden op 18 juni 2022 gedaan in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Economische Controle Dienst (ECD).

Districtscommissaris Osé Jabini zegt erop te willen toezien dat er regelmatig controles plaatsvinden in het belang van de voedselveiligheid, de ordehandhaving en correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden. Bij de recente controles hadden winkels  magazijnen vol vervallen spullen, die ontruimd en vernietigd zijn. Daarnaast bleek dat ondernemers niet over een vergunning beschikken en er alcohol, die op niet-legale wijze het land is binnengehaald, werd verkocht.

Ook werden er onhygiënische toestanden door het BOG geconstateerd, waaronder honden en ander dierlijk afval in de magazijnen. Twee winkels moesten vanwege deze situatie gesloten worden. Pas nadat hun zaken in orde zijn gebracht en de boete voldaan is, zal de zaak heropend worden. “Wij hebben opgemerkt dat er een trend is ontstaan, waarbij grote zaken in de stad hun reeds vervallen en haast vervallen producten transporteren naar hun winkels in het binnenland, in de veronderstelling dat er geen winkelcontroles plaatsvinden in het binnenland”, zegt de burgervader.

Besloten is om de twee maanden winkelinspecties te doen. Met regelmatige controles en boetes die hiermee gepaard gaan, zal men eerder genoodzaakt zijn zich te houden aan de voorwaarden. “Ik ga erop toezien dat er regelmatig controle wordt uitgevoerd binnen mijn resort, zodat de gezondheid van de mensen gewaarborgd is”, aldus DC Jabini.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrenge winkelcontroles in Paramacca