dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Winkelcontrole Nickerie: Vervallen producten en onhygiënische praktijken

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Een team van de Milieu- en Gezondheidsdienst (MGD) en de Bestuursdienst Nieuw-Nickerie heeft op donderdag 8 februari controle uitgevoerd bij verschillende winkelzaken in het district. Hierbij werden diverse producten met een verlopen houdbaarheidsdatum van de schappen gehaald.

Er werden ook ernstige hygiënische tekortkomingen geconstateerd in enkele winkels. Zo werden uitwerpselen van ongedierte en producten bedekt met stof aangetroffen. De winkeliers waren in het verleden al op de hoogte gebracht van de hygiënenormen, maar hadden deze helaas niet nageleefd.

In beslag genomen. Foto: Facebook

De komende dagen zullen de controlewerkzaamheden worden voortgezet in andere delen van Nickerie. De MGD en Bestuursdienst benadrukken het belang van hygiëne en voedselveiligheid in de winkelbranche. Winkeliers die zich niet aan de regels houden, riskeren een boete of sluiting van hun zaak.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkelcontrole Nickerie: Vervallen producten en onhygiënische praktijken