donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
5
(1)

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situatie

lees ook ...

Nieuw algemeen minimumuurloon van kracht vanaf april 2024

Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) herinnert werkgevers eraan dat het nieuwe algemene minimumuurloon, dat vanaf 1 april 2024 is vastgesteld op SRD 49,12, van kracht is. ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel direct gesloten. Er zijn door de ECD-ambtenaren namelijk diverse overtredingen geconstateerd. De controle heeft woensdag plaatsgevonden.

Op die bewuste dag is gebleken dat producten in de winkel niet voorzien waren van de prijs en de rekken waren niet netjes gesorteerd. Daarnaast moest de winkelier gelijk de winkel sluiten vanwege de onhygiënische situatie die is aangetroffen in het magazijn.

De betrokken winkelier krijgt de kans om de winkel schoon te maken en de prijs aan te geven op elk product. De winkel mag niet open zolang het niet is schoon gemaakt en alle producten voorzien zijn van een prijskaartje.

Volgens artikel 7 van het Prijsaanduidingsbesluit (SB 1998 no. 15) is de winkelier verplicht om zich te houden aan de prijsaanduiding van goederen die ten verkoop worden aangeboden in Surinaamse dollar. De vermelding van de prijzen op de goederen is verplicht gesteld.

Het ministerie van EZ roept de winkeliers op om te allen tijde mee te werken bij de controlewerkzaamheden door de ECD-ambtenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situatie