zondag 16 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Winkel gesloten vanwege slechte hygiëne en verkoop smokkelsigaretten

lees ook ...

Illegale Guyanese vissers aangehouden bij samenvloeiing rivi...

Een gemengd team van de politie en de Marine van het Nationaal Leger (NL) heeft in de vroege ochtend van woensdag 12 juni 2024 de vissers C.P. (24) en R.M. (38), beiden van Guyanese afkomst, aangehoud...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) was genoodzaakt om een winkel in het ressort Jarikaba te sluiten vanwege slechte hygiëne en de verkoop van smokkelsigaretten. De ECD-ambtenaren hebben opgetreden op basis van het Decreet tegengaan smokkelen. De illegale sigaretten van het merk Tradition en Tabacca zijn in beslag genomen door de onderzoeksambtenaren.

Onlangs zijn er ook controlewerkzaamheden verricht bij verschillende winkels in Paramaribo-Centrum in de omgeving van de Saramaccastraat. Ook bij deze winkels zijn er verschillende overtredingen geconstateerd zoals geen prijsaanduiding, prijsopdrijving en vervallen producten. Op verschillende producten was er geen prijs aangegeven. Dit is verplicht voor de winkelier volgens het Prijsaanduidingsbesluit.

Overvragen
Verder is de prijs van Phosphatine babyvoeding van SRD 100 teruggebracht naar SRD 38.85. Ook de prijs van Nutrilon babyvoeding is nu SRD 97 in plaats van SRD 100. In een andere winkel zijn er verschillende vervallen producten aangetroffen. Deze producten zijn uit de koeling gehaald.

Het onderzoek wordt verder voortgezet door de ambtenaren van de ECD. Aan de Dr. Sophie Redmondstraat, Anton De Komstraat en de Prinsenstraat te Paramaribo zijn er ook verschillende controlewerkzaamheden uitgevoerd. Hier zijn er geen overtredingen geconstateerd door het ECD-team.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWinkel gesloten vanwege slechte hygiëne en verkoop smokkelsigaretten