woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
3
(1)

Wilsientje van Emden vult plek Akiemboto DNA in

lees ook ...

Weer agent post Domburg Covid-positief getest

De politiepost van Domburg is opnieuw gesloten vanwege een Covid-19-besmetting. Een politieambtenaar is afgelopen donderdag positief getest. Ook gisteren bleek dat nog een politiefunctionaris van Domb...

De NDP-er Wilsientje van Emden zal de plek van partijgenoot Sergio Akiemboto in De Nationale Assemblee (DNA) invullen. Ze heeft gisteren haar verkiezing als vertegenwoordiger van het parlement aanvaard. Zij heeft het document waarbij zij verkozen is verklaard door het Centraal Hoofdstembureau, ondertekend.

Akiemboto die schriftelijk had aangegeven aan assembleevoorzitter Bee dat hij geen lid meer is van het parlement heeft de zaak aangevochten bij de rechter, maar is in het ongelijk gesteld. Ook in hoger beroep is hij in het ongelijk gesteld. De procedure voor de vervanging van Akiemboto was al door de parlementsvoorzitter ingezet.

Zo was er al een brief geschreven naar het hoofdstembureau van Brokopondo over de vacature die ontstaan is. De brief is daarna doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau. Dan wordt door het CHS vastgesteld, wie verkozen wordt verklaard.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWilsientje van Emden vult plek Akiemboto DNA in