zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wilsientje van Emden nu officieel assembleelid

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

Wilsientje van Emden (NDP) is vanmiddag formeel toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Ze volgt Sergio Akiemboto op. Haar geloofsbrieven zijn onderzocht en goed bevonden. Van Emden, die uit het onderwijs afkomstig is en coördinator is van de Avondmulo Brownsweg, zei dat zij zich vanaf 1996 als leerkracht heeft ingezet voor kinderen van Brokopondo, Para en Paramaribo.

Zij zal zich blijven inzetten voor gelijke kansen van kinderen in het binnenland voor het onderwijs, gezondheidszorg en de algemene ontwikkeling van kinderen en volwassen. Het nieuwe assembleelid zal een stem zijn voor Suriname en Brokopondo, het district waar ze gekozen is. Het kersverse Assembleelid voerde aan dat onderlinge verschillen gelaten moeten worden voor wat het is, er dient aangepakt te worden voor de ontwikkeling van het land.

Verschillende fractieleiders hebben het nieuwe lid verwelkomd en haar ondersteuning beloofd, waar nodig. Van Emden is de zestiende vrouwelijke parlementariër merkte ABOP-fractieleider Dinotha Vorswijk op.

Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn op leidinggevende posities. Het stemt hem goed dat vrouwen hun plek opeisen in de politiek. NDP-fractieleider Rabin Parmessar stelde dat zijn fractie nu weer op sterkte is met 16 leden. Haast de helft is vrouw, wat volgens de politicus een voorbeeld is dat nagevolgd mag worden. Hij deelde mee dat Van Emden veel ervaring heeft op het gebied van onderwijs, volksgezondheid en de problemen van het binnenland goed kent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWilsientje van Emden nu officieel assembleelid