dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3
(1)

Wilsientje van Emden bereid te werken in DNA

lees ook ...

05 december, kinderdag

President Santokhi wenste alle kinderen vandaag 05 december een leuke kinderdag toe met de woorden: "vandaag 05 december, vieren we met ons allen Kinderdag. Een dag waarop alle kinderen extra in de bl...

Sergio Akiemboto heeft op donderdag een kortgeding, tegen de Staat Suriname, om terug te komen in De Nationale Assemblee verloren. Desgevraagd zegt Wilsientje van Emden bereid te zijn haar plaats in het Parlement in te nemen als zij moet bewilligen. “De NDP heeft mij op de kandidatenlijst geplaatst en dat zegt alles”. Van Emden is tweede op de NDP-lijst van Brokopondo.

Akiemboto heeft de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.  Hij had  op eigen verzoek zijn lidmaatschap van het DNA beëindigd. Op verzoek van de achterban wilde hij het besluit ongedaan maken. Toen dat werd geweigerd heeft hij geprobeerd om via de rechter zijn gelijk te halen.

Wilsientje van Emden (48) maakte deel uit van de structuren van de NDP die zich vorige week achter Akiemboto schaarden in een verklaring, nadat bekend werd dat Akiemboto geen parlementariër meer was. Van Emden zegt dat men dat deed om Akiemboto te ondersteunen.

Zij  wil niet op zaken vooruitlopen. De politica die nu onderwijzeres is op de avond Muloschool heeft bij de laatste verkiezingen 462 stemmen behaald. Marinus Bee zegt dat het proces om de open gevallen plek in te vullen al is ingezet. Ondanks het kortgeding was er toch al een brief gestuurd naar Brokopondo. Frederik Finisie van het hoofdstembureau Brokopondo heeft nog geen brief ontvangen. Hij zegt de case volgens de wet af te zullen handelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWilsientje van Emden bereid te werken in DNA