Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

William Waidoe schrijft openbrief aan 3038 kiezers/Nickerie

Geplaatst

op

William Waidoe

Beste Surinamers/Nickerianen, 


 In het bijzonder mijn 3038 achterban. Ik heb de 3038 broeders en zusters die op mij gestemd hebben in Nickerie, niet voldoende geïnformeerd over mijn oversteek in mei 2019. Het spijt me, ik heb het vreselijk onderschat. Ik wil er volstrekt helder over zijn dat ik daar ongelooflijk van baal en biedt daarvoor mijn oprechte excuses aan. Mijn uitleg in De Nationale Assemblee was geen duidelijke uitleg besef ik achteraf, ik was naïef en onderschatte de politiek. Het heeft meer vragen bij u opgeroepen dan antwoorden opgeleverd merk ik maanden na dato, vandaar deze open brief aan u allen. 
Een uit de hand gelopen grap over de ‘FORD RANGER’ is zijn eigen leven gaan leiden. Dus als antwoord op die vraag: NEE, ik ben niet omgekocht middels een Ford Ranger of welke belofte dan ook! Het was een grote grap samen met dhr. Mones tijdens een interview. Ik ben er gewoon te lichtzinnig mee omgegaan. Het vertrouwen in de politiek, in politici is bij het volk op deze manier weer extra verloren gegaan, blijkt achteraf. We leven in het nu, ik heb het afgelopen jaar zoveel als mogelijk de tijd genomen om met u te communiceren, zowel op de markt, op straat, in DNA en via social media. Ook heb ik uw zorgen geprobeerd over te brengen bij de juiste instanties, een roepende in de woestijn was ik, dat gevoel had ik vaak.  

De keuze om de coalitie te ondersteunen is niet ‘overnight’ gebeurd. Ik heb er goed over nagedacht, mijn kern achterban van 3038 kiezers heb ik ook betrokken in mijn besluitvorming, achteraf gezien niet in voldoende mate. De afgelopen jaren zijn jullie vaak langs geweest met vraagstukken waar er hulp bij nodig was: ROGB-papieren problematiek, BAZO-kaarten, geen elektra in de straat, achterstallige vorderingen bij de overheid, modderwegen, infrastructuur problematiek in de landbouw, steun voor de kleine man in zijn onderneming en andere vragen.  De Centrale vraag was namelijk: In de 4 jaren als oppositielid heb ik nauwelijks iets voor jullie kunnen bewerkstelligen: Is dit wat de politiek betekent? Denk ik alleen aan eigen belang of kan ik als volksvertegenwoordiger echt iets voor het volk betekenen? 
Ik had het gevoel, dat ik door de coalitie te ondersteunen ik mijn beloftes kon waarmaken aan mijn 3038 kiezers. Met die overtuiging heb ik een bewuste keuze gemaakt, maar hield ik ook rekening dat het niet zou lukken. Het was springen met een parachute en niet weten waar ik zou landen. Mijn keuze is een gedurfde, het was geen keuze voor zelfverrijking, maar een keuze iets te kunnen betekenen voor de 3038 kiezers en overige Nickerianen. Aanblijven als oppositie lid zou een garantie zijn voor een tweede termijn gekozen te worden als DNA-lid. Echter ben ik niet de politiek ingegaan voor eigen belang, maar probeer een ‘change’ te zijn in deze politieke jungle. 
 
Is het mij gelukt iets te betekenen het afgelopen jaar? Achteraf gezien moet ik eerlijk toegeven dat het mij nog niet gelukt is zoals ik mij dat had voorgesteld. Er zijn beloftes gedaan om de problemen aan te pakken, die zijn uiteindelijk deels waargemaakt. Ondanks de teleurstelling kunt u nog steeds op mij rekenen, zal ik hard blijven werken, of het binnen de politiek is of daarbuiten. Iedereen krijgt een tweede, derde kans in dit leven; daar ga ik voor. Driemaal is scheepsrecht! 

Hoe nu verder? Ik start op plek 3 op de lijst van de NDP en zou u graag willen meenemen, om samen met het team dat ik het afgelopen jaar heb opgebouwd, deze verkiezing in te gaan. Vriendschappen binnen en buiten de politiek, het gaat allemaal om netwerken en mensen om je heen hebben die het echt met het land menen. Vooral in de economische onzekere tijden die aan zitten te komen, ook door dit Covid-19 virus hebben we mensen nodig die opkomen voor uw rechten, uw noden en uw gezondheid. Ik stap af van het etnisch denken of etnisch stemmen, mijn persoonlijke motto is daarom: NIET JE AFKOMST, MAAR JE TOEKOMST TELT! #BondruOpoSranan 
Wees trots op je afkomst, wees trots dat je ouders landbouwers zijn, timmerman, schoonmaakster, ijsjesverkoopster, bankmedewerker of leerkracht etc. Maar laat je niet op basis van je afkomst/etnische achtergrond, beoordelen of je goed genoeg bent voor een bepaalde functie bij de overheid of daarbuiten in het bedrijfsleven. Wij Nickerianen, onze kinderen scoren elk jaar het hoogst bij de verschillende examens en daar mogen we trots op zijn. Kijk ook naar de invloedrijke functies die diverse Nickerianen de afgelopen decennia hebben bekleed in Suriname, we mogen daar TROTS op zijn. 

Iemand die gestudeerd heeft en hard wil werken verdient een kans in deze maatschappij op een goeie baan! Iemand die goed is met zijn handen of productief is, verdiend een kans om een eigen bedrijf te starten in de productiesector. Alleen zo kunnen we Suriname verder brengen door de persoon met de juiste capaciteiten in te zetten, het land verder te ontwikkelen, met of zonder hulp van de overheid. 

Mijn bijdrage aan u, aan de gemeenschap zal ik doortrekken zoals ik dat het afgelopen jaar heb gedaan. Ik sta nog steeds open voor u om een helpende hand te zijn, een luisterend oor, een vriend die uw noden aanhoort. Het afgelopen jaar heb ik meer voor u kunnen betekenen dan de jaren daarvoor. U en ik vormen een SAMENLEVING, sámen wil ik verder met u een verandering zijn. 

BORN READY BEN IK, MET TROTS STA IK OP DE LIJST VAN DE NDP IN HET RIJSTDISTRICT NICKERIE OP PLEK NO 3! #STEM BEWUST!  Dat is wat ik u wil meegeven, de keuze om u in het parlement te vertegenwoordigen ligt in uw handen. Het lot van Nickerie/Suriname is in uw handen. U hebt macht! Het is Uw stem.

Uw bewuste keus geeft politici macht om dit land verder te besturen. #besefdat 
‘All men make mistakes, but only wise men learn from their mistakes’. #Moveon Moge de almachtige met u zijn. 

William Waidoe

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Wiskey

Hahahaha…Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

  1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
  2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
  3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
  4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
  5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
  6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
  7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
  8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
  9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
  10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
  11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
  12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
  13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
  14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
  15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
  16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
    Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
  17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
  18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
  19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
  1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
  2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
  3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
    zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
  4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen