donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

William Waidoe: “Het gaat goed fout in het land”

lees ook ...

Nieuwe Haven politie onderzoekt gewapende overval op superma...

Drie gemaskerde mannen hebben een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Timmermanstraat in Suriname. Volgens berichten waren de winkelier, een arbeider en een klant aanwezig...

De huidige economische-en politieke ontwikkelingen in Suriname hebben het volk in een radeloze positie gemanoeuvreerd. Vooral kleine huishoudens en jonge gezinnen moeten elke dag zien te overleven met een inkomen die zwaar is gedevalueerd.

De koers is nog niet eens stabiel, prijzen in de winkels gaan dagelijks omhoog en als klap op de vuurpijl wordt de bevolking dagelijks geconfronteerd met de vele corruptiegevallen die met de mantel der liefde worden bedekt. Aan het woord is gewezen DNA-lid William Waidoe (PL). “Het gaat goed fout in het land. Haast niemand in de regering houdt zich bezig met beleid maken”, aldus de Nickeriaanse politicus, die bij de laatste verkiezingen de PL inruilde voor de NDP.

De schandalen bij het ministerie van financiën en de Centrale Bank van Suriname, de import van Haitianen, de accommodatie van familie en vrienden op cruciale posten en het nemen van politieke besluiten die niet in het voordeel zijn van het volk, zijn enkele van de voorbeelden waaruit blijkt dat de regering Santokhi-Brunswijk geen hart heeft voor het volk. “Men praat alles goed, terwijl het volk in armoede leeft, terwijl gezinnen hun kinderen niet eens behoorlijk kunnen voeden en naar school kunnen sturen. Er zijn mensen die niet eens aan een BAZO-kaart kunnen komen, omdat er politieke spelletjes worden gespeeld”, aldus Waidoe. Volgens hem voeren Santokhi-Brunswijk geen nationaal beleid uit. “Integendeel lopen de etnische spanningen op”.

De jonge politicus raadt de regering aan om te investeren in de productiesector van Nickerie, zodat mensen meer kunnen produceren en exporteren naar Guyana. “Guyana is vlak hier. Nickerie produceert al. Geef de mensen die in deze sector zijn, kleine leningen, waardoor ze meer kunnen produceren en zichzelf op die manier kunnen verhelpen. Hij vindt dat de afgelopen 2 jaren er geen noemenswaardige ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in het rijstdistrict. Vooral het ministerie van Regionale Ontwikkeling krijgt een dikke onvoldoende.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWilliam Waidoe: “Het gaat goed fout in het land”