Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wijzigingen statuten Staatsolie reeds notaris gepasseerd

Geplaatst

op

Mv So Rep Tlf Avond 9973

De wijzigingen van de statuten van Staatsolie NV zijn de notaris vorige week al gepasseerd. Eerder heeft de regering de raad van commissarissen (rvc) voorgedragen. Deze rvc zal nu volledig functioneren binnen de Staatsolie.

De leeftijdsgrens in de statuten moest worden aangepast. Dit, vanwege het feit dat de echtgenote van de president Melissa Santhoki- Seenacherry en Nawin Rayan niet voldeden aan de leeftijdsvoorwaarden. De leeftijdsgrens was eerder door de vorige rvc aangepast vanwege de ervaring die belangrijk was voor de leden. Ook de internationale kapitaal die Staatsolie wil aantrekken om te kunnen functioneren en te participeren als partner bij de exploitatie van de olievondsten.

Officieel bestaat de raad verder uit; Leo Brunswijk (president- commissaris), Dennis Caffe, Jimmy Bousaid, Harry Dorinnie en Gonda Asadang.

Culturu.com

18 Reacties
18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
maandag 5 oktober 2020 21:53

Wat een rotzooi ia dat. Fraude en nepotosme waar iemand misselijk van wordt. Alleen om Leo en de vrouw van Chan door de steot te drukken worden hemel en aarde bewogen zulks te bereiken. Dit is typisch een bewijs waarom internationale bedrijven niet hun vingers branden om in Suriname te investeren Corruptie wordt binnenkort op school in Su eem verplicht vak. Voorbeeld: Is het toevallig dat ik de dochter van Chan in Nederland ken en deze binnnen 2 weken helemaal opgebroken heeft. Bij mijn vraag waarom: mijn vader is president en hij wilt dat ik terugkom als zijn adviseur. Wat… Lees verder »

Bainalonka
maandag 5 oktober 2020 23:40

Wat the fuck.. Surinaamse volk is 1 van de zwakste volkeren ter wereld.die maar alles slikt wat de regering diet tegen de wet . Regels!veranderen voor eigen persoonlijke winst. Geen volks belang eigen winst belang. Het volk pikt het ook nu weer

Hunvrey
dinsdag 6 oktober 2020 13:25

Het volk is dom, de slimste zit in de politiek en velen weten dat niet. Politiek is niks anders dan moderne maffia die wettelijk in de grond wet is vast gelegd. Dus kunnen ze doen wat ze willen, wanneer ze willen, hoe te stelen en wanneer, leenplafond verhogen, etc. Bouta was de eerste die dat deed en anderen ogen zijn nu geopend. Ik stem nooit meer….anders moet ik ook in de politiek en wordt je opgenomen in de ambtenarij, hoef je niet meer hard te werken voor je loon. Erg toch.

Robby
dinsdag 6 oktober 2020 17:45

Klopt politiek is mafia. Belasting dienst eist je hard verdiende geld. En ze willen alles van je weten om je kaal te plukken en zelf hebben ze de grootste kastelen zwembaden geld.

Dax
dinsdag 6 oktober 2020 22:00

Hunvrey zegt —>> “Ik stem nooit meer….anders moet ik ook in de politiek en wordt je opgenomen in de ambtenarij, hoef je niet meer hard te werken voor je loon.” Booiiiii Hunvrey. Als het echt zo gemakkelijk was. Dus in de politiek gaan en dan automatisch opgenomen worden in de ambtenarij en dan niet meer hard te hoeven werken. Weet je hoeveel mensen zich aan zouden melden? Er zijn mensen die dit ook geprobeerd hoor. Dat was afgelopen mei tijdens de verkiezingen. Het zijn twee werknemers van een populaire radiozender in Paramaribo die zich respectievelijk bij deelnemende partijen (PL en… Lees verder »

Dax
dinsdag 6 oktober 2020 22:02

Er is in deze coalitie hier en daar wat vriendjespolitiek en voortrekkerij toegepast maar voorlopig kun je zeggen dat er redelijk voldoende eerlijke en capabele mensen zijn aangesteld. Geef deze regering nog even de tijd. Hou ze wel strak in de gaten. Als je na een tijdje ziet dat ze afwijken en zich niet aan hun beloften houden, dan moet je dat gewoon hier of op andere media zoals FB, Twitter, waterkant.net etc wereldkundig maken. En wees niet bang. In tegenstelling tot de NDP rovers kunnen de leden van de huidige coalitie goed tegen kritiek. Er zullen natuurlijk ook afbrekende… Lees verder »

Pipel
dinsdag 6 oktober 2020 23:19

Deze krant schrijft omtrent Staatsolie. “De leeftijdsgrens in de statuten (minimaal 45 jaar) moest worden aangepast. Dit, vanwege het feit dat de echtgenote van de president Melissa Santhoki- Seenacherry (39 jaar) en VHP’er Nawin Rayan (40 jaar)”zijn. En dus te jong om tot de RVC van Staatsolie toe te treden. Zowel Santokhi als Brunswijk vinden het raar dat er door hun handelingen bij benoemingen over nepotisme wordt gesproken. Wetten en statuten wijzigen is wat de NDP onder Bouterse veelvuldig heeft gedaan. Weet je nog? De wet ter voorkoming van het overschrijden van het lenings percentage van de Centrale bank van… Lees verder »

Pipel
dinsdag 6 oktober 2020 23:20

Hoefdraad kon weer straffeloos bij broekpoepertje Robert van Trikt lenen. Ook Robert van Trikt wist dat ze beiden fout zaten, maar daar hij geen greintje zelfrespect in zijn body heeft danste deze gluiperd naar Hoefdraad’s zijn pijpen. Zo heeft de NDP nog een aantal dingen uitgehaald die erop neer komen dat als je het “spel” niet kunt spelen, dan moet je maar de “spelregels aanpassen”. Gaan de VHP en coalitie ook die kant op?

Papa Sranan
woensdag 7 oktober 2020 09:30

Deze president toont dat hij het nepotisme van zijn voorganger verbetert. Niemand zal hem nog kunnen overtreffen.
Suriname moet zo gauw mogelijk van deze man af zien te komen.

Hens
woensdag 7 oktober 2020 19:20

@”papa Sranang”
“Suriname moet zo gauw mogelijk van deze man af zien te komen”

En als Santohki weg is ? Dan wil jij Bouterse de hersenloze weer terug zodat jij weer pakketten kunt gaan bedelen?

Geef Santokhi wat tijd. Maar als hij en Brunswijk zich niet aan hun beloften houden dan moeten wij ze wel op.hum donder geven. Simpel omdat wij de burgers, kiezers van Suriname hen hebben verkozen om ons te vertegenwoordigen en onze belangen af te handelen. Dat vergeten ze te snel.

Edie
woensdag 7 oktober 2020 23:29

Op 16 juli 2020 is Melissa Santhoki- Seenacherry beëdigd tot advocaat. Melissa zei al voor de inauguratie van Chandrika Santokhi dat zij naast haar first lady schap ook verder gaat met het advocatenwerk. Belazerij? Er lonkte ergens anders meer geld dan zij als advocaat zou verdienen? Als praktiserend advocaat zal zij dan vaak lange uren moeten maken op teveel kleine zaken. Dat is heel vermoeiend. In Suriname heb je maar weinig goed betalende klanten (bv grote criminelen) die lange processen kunnen voeren en waar advocaten goed aan verdienen. Denk maar aan Hoefdraad. Zijn huidige advocaten likken hun vingers af bij… Lees verder »

Edie
woensdag 7 oktober 2020 23:32

Een RVC functie in bv Nederland is behoorlijk aantrekkelijk, afhankelijk van het soort bedrijf variëren de bedragen van 200 tot 700 euro per uur. Hoeveel betaald Staatsolie per uur? Omgerekend 175 tot 400 euro per uur. Dan begrijp je waarom heel wat mensen in een RVC willen gaan zitten. Weinig doen en boeng paisa ontvangen. Daarom zit Leo Brunswijk zelfs in vier RVC’s en in twee ervan is hij zelfs president commissaris. Dus nog meer extra paisa ontvangen. 1 man bezet 4 RVC zetels. Dat is toch krom? Wij willen geen bananenrepubliek genoemd worden. Maar gedragingen als hierboven beschreven wijzen… Lees verder »

Edie
woensdag 7 oktober 2020 23:35

De door Santokhi opgegeven reden dat Melissa Santhoki in de RVC van Staatsolie op haar plaats is, omdat zij internationaal recht heeft gestudeerd is bulshit. De juristen die Staatsolie in dienst heeft zitten er zeker voor spek en bonen?
Ja de huidige regering zegt nog wat tijd nodig te hebben om zichzelf te bewijzen.
Maar als ze ook doorgaan met het soort nepotisme en volksverlakkerij waar al veel kritiek op is gegeven, dan beleven wij met z’n allen dezelfde paarse film van 2010 – 2020.
Of niet?

Papa Sranan
donderdag 8 oktober 2020 00:05

Hens, je reactie duidt erop dat je hersenloos bent. Dat Santokhi weg moet is niet om Bouterse terug te krijgen. Daarnaast heb ik nooit pakketten uitgedeeld dus je lult vanuit je hersenloze kop uit je nek. Als je verstand had, dan zou je opgemerkt hebben hoezeer deze president tekeer is gegaan in zo een korte tijd. Dat heeft niemand vóór hem klaargespeeld. Wat voor tijd moet hij nog krijgen; om het Tigri gebied definitief aan Guyana te geven?

Laura
donderdag 8 oktober 2020 00:34

Santoki kan bouterse niets doen omdat hij zelf bezig is zijn familie de beste van de beste functies te geven. Ja het zal me niet verbazen dat Suriname failliet zal zijn onder deze mensen allemaal. Ze zitten om zichzelf te verrijken en niet voor het lsnd

allen
vrijdag 9 oktober 2020 23:06

@Papa Sranan
Je wilt Santokhi nu al weg hebben?
Dat klinkt als een Boutist.
Heb je een betere vervanger op het oog?
Dus weer een andere “probeer-goede-president-te-zijn’ figuur?
Nieuwe verkiezingen organiseren kosten veel geld en tijd. Beide zijn nu zeers schaars. Eind oktober moeten er weer twee grote door Bouterse-Hoefdraad afgesloten leningen worden afgelost.
En de maandelijkse verplichtingen zoals loon voor het ambtenaren apparaat, de grote salarissen van het geboefte zoals Bouterse, voormalige NDP adviseurs, voormalige NDP assemblee leden, voormalige NDP ministers en van al het afgetreden NDP geboefte. Moeten ook weer elke maand opnieuw worden betaald.

allen
vrijdag 9 oktober 2020 23:08

En het lijkt ook deze maand weer te zullen lukken. Als wij nu nieuwe verkiezingen moeten organiseren dan stort het hele systeem weer voor een tijdje in. Dan zullen rating bureau’s als Fitch and Standard & Poors de Surinaamse rating met 2 stappen naar beneden schroeven. Dus naar de status failliet. Dan kun je als land evengoed dood zijn. Deze regering met z’n rare en ook goede dingen zit nog geen 3 maanden in het zadel. Geef ze een brik. Midden volgend jaar weten wij wat wij binnen hebben gehaald. Maar hou ze in de gaten. En zodra ze weer… Lees verder »

Roepia
woensdag 14 oktober 2020 15:39

Forumleden, maken jullie je niet druk,voor hoelang denken jullie dat deze hindustanen blijven aanzitten. 2023/2024 heeft su weer een andere regering,en dat weten die hindustanen, ndp zal de oliedollars niet zomaar prijsgeven, met die domkop van abop zijn er al afspraken gemaakt, en dan krijgt su een pres van marron afkomst, en dan gaat su weer opslot, en kan verder gegijzeld worden. Zijn alleen maar die hindustaanse ministers van wie je wat hoort , die van abop houden zich op de achtergrond , bij afzetting van de regering hebben due hindustanen het dan gedaan,dat su veder het moeras in is… Lees verder »

Laatst bewerkt op 5 dagen geleden door Roepia


Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen