donderdag 23 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Wijziging Wet op de Staatsschuld goedgekeurd

lees ook ...

34ste tussentijdse Staatshoofden vergadering CARICOM

De 34ste tussentijdse staatshoofdenvergadering van de CARICOM werd gehouden op woensdag 15 maart jongstleden. President Chandrikapersad Santokhi nam virtueel deel aan deze vergadering. Tijdens de v...

De wijziging van de Wet op de Staatsschuld is met 26 stemmen voor en 12 tegen aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA). De aanname van dit wetsproduct vond vrijdag plaats. Deze aanpassing is noodzakelijk zodat de wet kan voldoen aan de hedendaagse behoeften en een transparant beleid gevoerd kan worden, gaf de voorzitter van de commissie van rapporteurs, Asiskumar Gajadien, aan.

Gajadien zei dat deze wet een uitbreiding is van de bestaande. Door de aanpassingen zijn parastatale bedrijven verplicht gegevens door te sturen naar het Bureau Staatsschuld. Er zijn ook termijnen vastgesteld waarbinnen het moet gebeuren. Deze cijfers zullen gepubliceerd worden en komt eenieder ten goede. Door de wijziging is juist transparantie bewerkstelligd. Gajadien vindt het vreemd dat de oppositie die juist roept om transparantie, tegen de wet stemt.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning is ingenomen met de wetswijziging. Hij merkte op dat de wijzigingen goed besproken zijn met alle betrokkenen. Als de wet goed wordt uitgevoerd, zal het eenieder ten goede komen. De wet is op essentiële punten aangepast waardoor een betere registratie komt van de staatsschuld.

De Wet op Staatsschuld is in 2002 aangenomen en in de afgelopen jaren meerdere malen gewijzigd. Deze nieuwe wijziging is op 18 januari 2023 ingediend door de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWijziging Wet op de Staatsschuld goedgekeurd