Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wijziging Bankwet biedt ruimte aan minister Achaibersing om SRD 1.5 miljard monetair te financieren

Geplaatst

op

Centrale Bank Van Suriname. Foto Flickr 1

De Surinaamse minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, moet bij wetswijziging de ruimte krijgen om SRD 1.5 miljard te kunnen financieren. Deze financiering is monetair. De aanpak en bestrijding van de gevolgen van COVID-19 in Suriname moet gefinancierd worden.

Er zal moeten worden afgeweken van artikel 21 lid 2 van de Bankwet. De ontwerpwet hiervoor is eerder ingediend door de assembleeleden Asiskumar Gajadien en Miquella Soemar- Huur. Om verdere uitbraak en verspreiding van Covid-19 in Suriname tegen te gaan is in de Wet Uitzondering Burgerlijke Uitzonderingstoestand een schatting gemaakt. Deze schatting heeft te maken met de behoefte voor financiering van de noodvoorzieningen.

Uit de bestaande begroting kan vanwege de financieel- economische crisis de behoefte niet gefinancierd worden. Dit, vanwege de bestaande begrotingsmiddelen en leningen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal daarom financieringsmogelijkheden creëren. De minister van Financiën heeft daarom toestemming om af te wijken van het percentage genoemd in artikel 21 lid 2 van de Bankwet.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lincy
dinsdag 22 september 2020 22:42

Bouterse 2 is aan de macht. Jullie zullen slapen ?

A/H
woensdag 23 september 2020 16:58

De SRD is al niets waard en dan nog monetair financieren

Wim
woensdag 23 september 2020 18:34

Stuur deze regering naar huis de mensen hun salaris zijn gekort zomaarAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen