vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Wijkverpleging in Suriname

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Het bedrijf Nursing on demand Solution & Consulting is op 1 februari geïntroduceerd in Suriname aan de Pierpontweg nummer 10. Het is de bedoeling om tussen de eerste- en tweedelijnszorg te staan. Initiatiefnemer en general manager Christel Oosterwolde geeft te kennen dat er grote vraag is naar deze dienst.  Oosterwolde en Randall Brielle, haar vriend hebben samen het plan geschreven.

De dienstverlening bestaat uit wondbehandeling, medische behandeling, het opmeten van vitale functies, begeleiding voor gewichtsverlies, maagsonde, zwangerschapstesten, ook verwijdering van catheters tot alle verpleegkundig technische behandelingen aan huis. De diensten worden ook aan huis aangeboden.

Het doel van Nursing on demand Solution & Consulting is het verbeteren en vergemakkelijken van de landelijke zorg. “Voor de mensen in Suriname is het nog nieuw, omdat er geen wijkverpleging in Suriname is. Er zijn zoveel thuiszorgondernemingen in Suriname. Met de wijkverpleging wil ik het wat uitgebreider doen,” maakt Oosterwolde duidelijk. “In sommige gevallen hoeven mensen niet speciaal naar de Spoedeisende Hulp te gaan, omdat die vaak te druk is. Niet dat we dat willen vervangen, maar ze kunnen gewoon terecht bij ons,” legt Oosterwolde uit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het bedrijf goedkeuring gegeven. “Ik ben het ministerie heel dankbaar voor de vlotte afhandeling van zaken. Men was heel enthousiast over het plan. De minister heeft zelf gebeld met ons tijdens de opening,” meldt Brielle.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWijkverpleging in Suriname