zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wijkkantoren CBB worden pop-up office voor minister Somohardjo

lees ook ...

Drie tieners in Paramaribo aangevallen door Braziliaanse bij...

Drie tieners zijn zondag aangevallen door Braziliaanse bijen op een adres aan de Samiranweg. De politie van het bureau Santoboma ontving de melding van het incident en arriveerde snel ter plaatse voor...

Minister Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) is een landelijk veldbezoek gestart aan de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB) van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Dit pop-up officeconcept werd voor het eerst op 11 februari toegepast, waarbij de bewindsman zijn eerste stop maakte bij BvB Kwatta. Het is de bedoeling om elke vrijdag een ander BvB-kantoor aan te doen. 

Met deze serie bezoeken wil minister Somohardjo dichterbij zijn personeel staan en rechtstreeks met de burgerij in contact komen. Het groter plaatje hierachter is dat elke burger die het kantoor binnenstapt, op maat wordt bediend en bovenal tevreden en voldaan weggaat. Het unieke van dit meet-the-people en pop-up officeconcept is dat de bewindsman direct aanspreekbaar is voor de samenleving en alles wat besproken moet worden, zonder dat er een formele aanvraag voor audiëntie ingediend hoeft te worden.

De bewindsman geeft hiermee gehoor aan de roep vanuit de samenleving en pakt hij dit soort momenten aan om rechtstreeks contact te hebben met de burger. Er wordt bij elk BvB-kantoor ook een ideeënbus neergezet voor klachten, problemen en ideeën vanuit de samenleving. Dit moet passen binnen het verbeteren van de dienstverlening.

Deze wisselwerking tussen de samenleving en de BvB’s, zal volgens minister Somohardj tenslotte leiden tot de positieve ontwikkeling die de minister nastreeft. De volgende stop van de minister is op 18 februari bij CBB Combé.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWijkkantoren CBB worden pop-up office voor minister Somohardjo