dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Wijdenboschbrug wordt schoongemaakt in eigen beheer

lees ook ...

Meer klantgerichtheid en klantvriendelijkheid voor bestaansr...

Klantvriendelijkheid is niet overal te vinden in ons land. Klantgerichtheid is ook niet vanzelfsprekend bij dienstverlenende bedrijven zoals banken. Als land moet Suriname een inhaalslag maken op dit ...

De Wijdenboschbrug wordt schoongemaakt. Het ministerie van Openbare Werken (OW) sectie Commewijne heeft onlangs een aanvang gemaakt met de schoonmaakwerkzaamheden. De brug wordt daarom nu ontdaan van enorme begroeiingen van onkruid, hoog gras en zelfs boompjes, op, aan en onder de brug, die loopt over de Surinamerivier. De bruggebruikers worden vriendelijk gevraagd rekening te houden hiermee.

OW-coördinator Anandkoemar Chirmoti, die de leiding heeft over de werkzaamheden aan en op de brug, geeft aan dat over de hele brug begroeiingen waren geconstateerd. Hij kreeg regelmatig klachten van autobestuurders die vrijwel dagelijks over de brug rijden. Na een oriëntatie is terstond besloten de complete brug te ontdoen van alle type onkruid en begroeiingen. De onderhoudswerkzaamheden worden handmatig verricht door OW-medewerkers uit het district Commewijne.

In de eerste fase van de schoonmaakwerkzaamheden zijn de begroeiingen aan de zijkanten van de brug bespoten en waar nodig meteen verwijderd. Op donderdag 30 september 2021 is de tweede fase van start gegaan, waarbij bomen die onder de brug waren gegroeid zijn verwijderd. Ook het onkruid die bespoten was in de eerste fase is in de tweede fase opgeruimd. De werkzaamheden van de derde fase zullen uitgevoerd worden onder de brug aan de zijde van Meerzorg. Het is zeker vermeldenswaard dat de onderhoudsbeurt geheel in eigen beheer van het ministerie van Openbare Werken sectie Commewijne wordt uitgevoerd.

Het tolheffen bij belangrijke wegen en bruggen moet ook in eigen beheer worden uitgevoerd, dan heeft het ministerie er ook wat aan. In de eerste plaats worden de wegen en bruggen onderhouden en ten tweede kan er wat overblijven voor landskas.  Als de wegen en bruggen aan een bedrijf in concessie worden gegeven blijft er niets over voor landskas.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWijdenboschbrug wordt schoongemaakt in eigen beheer