Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wijdenboschbrug afgesloten vanwege Chinees Nieuwjaar

Geplaatst

op

door

De Wijdenboschbrug zal zaterdag rond negen uur ‘s avonds voor 45 minuten helemaal worden afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer bij drie kruisingen rond het Onafhankelijkheidsplein wordt op die dag vanaf 8 uur omgeleid. 

De afsluiting en wegomlegging zijn in verband met de viering van het Chinees Nieuwjaar zaterdag, meldt het Korps Politie Suriname. Er worden festiviteiten op het Onafhankelijkheidsplein en de Wijdenboschbrug gehouden, waarbij enkele verkeersmaatregelen nodig zijn.

Vanaf vier uur ‘s middags wordt een rijstrook op de Wijdenboschbrug afgesloten, omdat dan de voorbereidingen voor de vuurwerkshow getroffen zullen worden. De politie zal aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.

De nadruk wordt gelegd op het feit dat alleen tijdens het afschieten van het vuurwerk rond negen uur ‘s avonds, in het belang van de veiligheid van het verkeer de brug voor een half uur tot drie kwartier helemaal zal worden afgesloten voor het verkeer.

Voor wat betreft het Onafhankelijkheidsplein zal het verkeer vanaf acht uur ‘s morgens tot afloop van de festiviteiten op de navolgende kruisingen worden omgelegd:

1. Henck Arronstraat-Tamarindelaan

2. Waterkant en de Lim A Postraat en

3. Henck Arron en de Abraham Crijnsenstraat, voorlangs het Presidentieel Paleis. 

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Tjalie

Waarom op de brug. Je hebt er maar 1 dus het kan niet. Nederland heeft een paar dus 1 op nieuwjaar dat is te doen. Bouw nog een brug over de Suriname rivier. Hoe kan je een brug afsluiten voor verkeer. Maar hopen dat niemand een hart aanval krijgt en moet wachten om over de brug te gaan voor spoed hulp bij het ziekenhuis in Paramaribo. Wie neemt zo een verantwoordelijkheid op zich om een brug om vuurwerk te doen afsluiten voor een uur.want de file daarna zal toenemen. Voor je in het ziekenhuis bent. Beleidmakers zullen dan rekening hiermee… Lees verder »

Marloes

Haha. Nee er zal toch wel nog een ziekenhuis zijn aan de ander kant van de brug. Of heeft alleen Paramaribo ziekenhuizen. Nee toch?

Ramon

Gelukkig zijn er in heel Suriname ziekenhuizen ook over de brug dus maak je geen zorgen miboi

Carmen

Jaja. Geloof je het zelf. Gun die mensen hun feest zoals elk bevolkingsgroep. Was er oud op nieuw ook vuurwerk op de brug zo ja ook voor de Chinezen.Advertentie

Suriname

Ronny Asabina lijsttrekker BEP in Brokopondo

Geplaatst

op

door

De voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), Ronny Asabina, is de lijsttrekker van de partij in het district Brokopondo. De leerkrachten Suzette Nelson en Joan Kent zullen op de tweede en derde plaats van de lijst prijken. Asabina is ervan overtuigd dat de BEP tenminste een zetel haalt in het district.

Hoofdbestuurslid Wilco Finisi zei tijdens de wijkvergadering in de krutu-oso van Brownsweg dat het drietal naar voren is geschoven, omdat zij een goede vertegenwoordiger kunnen zijn voor het district. Als deze personen zijn gekozen, moeten ze helpen om Brokopondo uit zijn achtergestelde positie te halen.

De leerkrachten zullen zich inzetten voor betere onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorg in het district. Ondanks de vele rijkdommen, zoals goud en hout, komt de ontwikkeling langzaam op gang. De leerkrachten gaan ook voor sterkere gezinnen en betere sportfaciliteiten voor de jeugd.

De verkiezingsstrijd in Brokopondo zal niet gemakkelijk zijn, beweert Asabina. Bij de vorige stembusgang moest de partij het opnemen tegen de NDP en Abop. De BEP-voorzitter laat zich niet uit het veld slaan en gelooft dat de partij sterker uit de bus zal komen, omdat de BEP haar huiswerk heeft gemaakt. Vanwege zware anti-propaganda is bij de vorige verkiezingen, volgens de partijleider, niet op de BEP gestemd.

Asabina heeft een antwoord op de anti-propaganda die ook nu wordt gevoerd. Volgens hem heeft hij nu samen met de andere twee kandidaten de taak, om op een eerlijke manier kiezers te winnen.

In 2015 werkte de samenstelling van de kandidatenlijst niet in het voordeel van de BEP, omdat er drie Aucaners op de lijst stonden, terwijl Brokopondo een district is met overwegend Saramaccaners. De BEP is nu terug naar de traditie van de partij en staan er nu twee kandidaten op de lijst, die Saramaccaner zijn.

Lees verder

Suriname

Autobestuurder omgekomen bij verkeersongeval; verkeersbarometer op 10

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Rijsdijk kreeg op maandag 24 februari via het Command Center de melding van een geval, waarbij een voertuig over de kop is gegaan en in een goot terecht kwam. Daarbij is de 45-jarige autobestuurder Rinno Asaf ter plaatse overleden. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de bestuurder vast.

Het verkeersslachtoffer reed met zijn voertuig over de Indira Ghandiweg. Ter hoogte van Hilly’s Farm raakte de balljoint van zijn voertuig los, waardoor Asaf van de weg is geraakt. Hij kwam tegen een schroeiing terecht en belandde in een goot. Het vermoeden bestaat dat het voertuig ettelijke malen over de kop ging. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

Het ontzielde lichaam van Asaf is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen