dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Wij erven deze stad!

lees ook ...

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief al...

Het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), gefinancierd door de IDB, heeft op 18 juni een jongeren campagne gelanceerd, geheten:’Wij erven deze stad’. De campagne werd gehouden in het IGSR-gebouw op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). De studenten werden geïnformeerd over het project ‘Recharging the Historic Town’, eveneens een PURP-initiatief. Onderdirecteur Cultuur, Clifton Braamwas daarbij aanwezig.

De studenten kregen naast informatie ook de gelegenheid voorstellen te doen voor de duurzame ontwikkeling van de binnenstad. Studenten van de studierichtingen Geschiedenis, Milieuwetenschappen, Bestuurskunde en Infrastructuur van de AdeKUS en het Natin mochten deelnemen aan een informatiedag en workshop georganiseerd door PURP. Natasja Deul, Program Manager bij PURP, deelde mee dat dit onderdeel was van het tweedelige communicatieplan voor 2022, waarvan het eerste deel bestond uit het promoten van PURP en het tweede deel besteed wordt aan jongeren.

“Het is de bedoeling dat jongeren meer begrip gaan tonen voor de waarde van de stad”, zei Deul. Er is met de scholen contact gemaakt en met de docenten vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) een lesbrief opgesteld, die gedistribueerd werd aan de VOS-scholen. Dit als voorloper van de lancering op de AdeKUS.

Richtingcoördinator Infrastructuur, Sun Kishoen Misier, toonde zich onder de indruk van de ideeën van de studenten die naar voren kwamen tijdens de workshop. In groepen aan de hand van de verschillende studierichtingen werd er gebrainstormd over hoe de binnenstad effectief te upgraden zodat de stad aantrekkelijker wordt.

Het is de bedoeling zoveel mogelijk jongeren te informeren over PURP, alsook de betekenis van de binnenstad. Natasja Deul voegde eraan toe dat de studenten ook de gelegenheid geboden wordt hun bijdrage te leveren aan het rehabilitatieprogramma PURP. “Dit kan met behulp van een afstudeerscriptie, in de vorm van een stage of door als vrijwilligers deel te nemen aan de activiteiten die ontplooid zullen worden”, aldus Deul.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWij erven deze stad!