woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Wie weet, weer bauxietindustrie in West-Suriname

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

De regering heeft een voorstel goedgekeurd om de Bauxietindustrie nieuw leven in te blazen in West-Suriname. Danny Lachman, voorzitter van de stuurgroep, heeft op 12 april tijdens de RvM- vergadering een uitgebreide presentatie gehouden over een eerder gehouden meeting met de Aluminum Company of America (Alcoa).

Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat Alcoa niet geïnteresseerd is om te investeren in Greenfield projecten zoals het Bakhuysgebied. Het gebied kan aantrekkelijk zijn voor internationale partijen, omdat er al veel data beschikbaar is. Er is al interesse getoond door bedrijven uit verschillende landen voor Greenfield projecten.

President Santokhi is blij te horen dat zijn regering het voorstel van de Alcoa-commissie heeft goedgekeurd. Het is ons doel om het gebied open te stellen voor potentiële investeerders en daarmee opnieuw werkgelegenheid te creëren voor onze burgers.
Het staatshoofd is ervan overtuigd dat deze ontwikkeling een positieve bijdrage zal leveren aan de welvaart van ons land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWie weet, weer bauxietindustrie in West-Suriname