dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Wie is verantwoordelijk voor extra wateroverlast omgeving Annette’s Hof

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

Sommige bewoners van de omgeving Annette’s Hof geven de begraafplaats de schuld van hun toegenomen wateroverlast. Anderen spreken dat tegen. Annette’s hof valt onder de Stuiversvereniging van de Hervormde gemeente Suriname. De vereniging zegt “niet onredelijk te zijn”.

De Kinderdorpweg, Tabbetje- en Soelastraat zijn ontevreden. Metselaars zijn dichtbij de trens bezig met nieuwe grafkelders. Er komt dus cementafval en stenen in de trens. De bewoners waren genoodzaakt een bedrijf  te betalen voor het schoonmaken van hun afvoerputten.

“Ons leefgenot is helemaal verpest. We wonen echt niet meer met plezier hier en worden in de kosten gejaagd. We wachten niet op de overheid, wat we zelf kunnen doen proberen we zelf te doen. We zetten geld bij elkaar en doen wat we kunnen. Maar nu is het te veel geworden, want door de regenbuien is veel wateroverlast ontstaan.” aldus Healy, een buurtbewoner, die ook namens andere bewoners spreekt. Zij woont er jaren, en volgens haar gebeurde dit niet eerder. Het is onhygiënisch. Ook tijdens begrafenissen is de straat nu onbegaanbaar voor de bewoners vanaf er een brug kwam achter de begraafplaats.

Een ander buurtbewoner is het oneens met de klachten. Hij woont er langer dan twintig jaar. “Deze buurt loopt bij regen altijd onder water en het bevreemdt mij dat zij de wateroverlast in de schoenen schuiven van de begraafplaats. Hij ziet Openbare werken als de boosdoener, die de trens ”..vier of vijf jaar geleden had  uitgegraven. We merken dat het water juist sneller wegtrekt…”.

Pelswijk  probeert de buurtbewoners te begrijpen. “Wij proberen zo goed mogelijk de familie te begeleiden, vooral in deze Covid-19-periode waar er veel meer doden zijn. Maar de drukte is slechts wanneer iemand wordt begraven”, zegt zij.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWie is verantwoordelijk voor extra wateroverlast omgeving Annette's Hof