zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
4.5
(2)

Wi Uma Fu Sranan lanceert verrijkte cassavemeel bijvoeding voor baby’s

lees ook ...

Defensie en South Dakota National Guard bespreken voortgang ...

Om de banden tussen de South Dakota National Guard (SDNG) en het Surinaamse ministerie van Defensie verder te versterken, heeft brigade-generaal Deborah Bartunek, directeur van de gezamenlijke staf va...

Wi Uma Fu Sranan, een agro-coöperatie van voornamelijk vrouwen uit het binnenland van Suriname, heeft een nieuw product gelanceerd genaamd ‘Nyun Kokori’. Dit product is een verrijkte cassavemeel bijvoeding voor baby’s vanaf 6 maanden en is ontwikkeld om ouders te helpen die moeilijk of niet aan melk kunnen komen. Het product is gebaseerd op cassavemeel en verrijkt met soja, vitaminen, mineralen, proteïnen en vetten die een baby nodig heeft, en voldoet aan de internationale standaarden van Unicef.

Het enige wat ouders nog hoeven toe te voegen is water bij het bereiden. Volgens Tania Lieuw-A-Soe, voorzitter van Wi Uma Fu Sranan, is het nieuwe product net zo goed als buitenlandse merken bijvoeding voor baby’s en 25 procent goedkoper dan geïmporteerde merken. Nyun Kokori werd enkele dagen geleden gelanceerd te Asidonhopo in het district Sipaliwini en is maandag aan de rest van het land gepresenteerd in het Lalla Rookhgebouw.

Wi Uma Fu Sranan produceert sinds 2013 ook bananenmeel, pomtayer voor de export en verwerkt en exporteert groene manja’s naar Trinidad & Tobago voor de curry-industrie. Het bedrijf exporteert nu minder pomtayer, omdat het meer eindproducten wil leveren, zoals het produceren van ‘pom patties’ die gewoon gebakken kunnen worden. Wi Uma Fu Sranan is ook bezig met het ontwikkelen van ‘cereals’ van cassave gemaakt.

De directeur van het ministerie van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul steunt het product en zegt dat Suriname nu beschikt over bijvoeding voor baby’s die aan de internationale standaarden voldoet. Nyun Kokori zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de winkels en zal ook verkrijgbaar zijn in doosverpakking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWi Uma Fu Sranan lanceert verrijkte cassavemeel bijvoeding voor baby's