dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Wi! Uma Fu Sranan bracht bezoek aan minister Achaibersing

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

In het kader van economische ontwikkeling heeft de agrarische vrouwen coöperatie ’Wi! Uma Fu Sranan’ op 31 augustus 2021 een bezoek aan de minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing gebracht. Het was een officiële kennismaking. Aanwezig om de vrouwen te ontvangen waren ook Financiën-directeur Dharmradj Parohi en Reguillo Hira van Economische Aangelegenheden. Hira is tevens president-commissaris van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Voorzitter Tania Lieuw-A-Soe van ‘Wi! Uma Fu Sranan’  presenteerde de organisatie en haar doel om duurzame inkomsten voor vrouwen te creëren. De organisatie bestaat sinds 2013 en is gefocust op vrouwen in de agrarische sector, in vooral rurale gebieden. De coöperatie streeft naar verhoging van de levensstandaard van vrouwelijke agrarische producenten. Wi! Uma Fu Sranan heeft zelfs een award voor haar werk ontvangen van de Inter-American Development Bank (IDB), en wel de IDB Super Heroes of Development award in 2020.

De productie bestaat uit pap en meelsoorten van aardvruchten. Babyvoeding is ontwikkeld, die voldoet aan de ‘Codex Alimentarius’. Dat is een verzameling aan standaarden en richtlijnen met betrekking tot voedsel, productie van levensmiddelen en voedselveiligheid.

In het Herstelplan 2020-2022 is er ook een babyvoedingsprogramma opgenomen. Minister Achaibersing vindt het een goed idee om dit lokale product te incorporeren in het programma. De minister zei bijzonder onder de indruk te zijn van de organisatie en de producten. Niet alleen vanwege de professionele verpakking en uitstraling, maar vooral het feit dat de producten lokaal en import vervangend zijn. Daardoor wordt de voedselvoorziening vanuit de lokale markt gestimuleerd. ‘Ik sta volledig achter dit project, dat werkgelegenheid stimuleert en een Surinaams product is’, zegt  minister Achaibersing. Er is bij dit bezoek ook van gedachten gewisseld over uitdagingen in het productie- en projectproces.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWi! Uma Fu Sranan bracht bezoek aan minister Achaibersing