vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(2)

“Wi no man moro; het salaris stelt niets voor”

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

Voor verschillende vakbonden is de maat vol. De ene verhoging na de andere vanaf het aantreden van de regering-Santokhi. Om deze reden hebben verschillende vakbonden de handen ineengeslagen om nu met protestacties tegen het beleid van de regering te beginnen. De kick-off van deze acties is woensdag gegeven op het oud-Vlaggenplein.

Het model is dat vanaf vandaag tot vrijdag alleen de voorzitters en bestuursleden van de vakbonden meedoen aan de protestacties. De vakbondsleiders vinden dat zij het voorbeeld moeten geven. Zij zullen dit twee tot drie dagen volhouden en daarna de leden en samenleving tonen dat de leiders de eerste zijn die in actie komen tegen het beleid van de regering, zei Imro Edam.

Hij is een van de trekkers van deze acties en voorzitter van de bond bij het ‘s Lands Hospitaal. “We gaan na drie dagen onze leden en de samenleving die dezelfde mening hebben, oproepen om de protestacties te ondersteunen”, zegt Edam. Er waren een dertiental vakbondsvertegenwoordigers aanwezig op het oud-Vlaggenplein.

Naast Edam waren ook aanwezig vertegenwoordigers van onder andere de bonden bij de Belastingdienst, Openbare Werken, Academisch Ziekenhuis Paramaribo en milieu-inspecteurs. “Wi no man moro. Jouw salaris wordt vandaag gestort en morgen is dat weer op. Deze maand krijgen we vakantiegeld, maar dat heeft ook al een bestemming. Morgen is dat ook op”, zei de ervaren vakbondsman Michael Sallons van de OW-bonden.

Latoya van Dijk, waarnemend voorzitter van de bond bij de Belastingdienst, zegt dat dit niet is wat de president aan ons beloofd had. “We zien dat de regering dure consultants aantrekt en auto’s koopt, waar komt het geld vandaag. Waarom moet het volk steeds eronder lijden. Zo kunnen we niet doorgaan”, zegt ze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Wi no man moro; het salaris stelt niets voor"