maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Wi na Sranan nummer 1 bij radio 10

lees ook ...

Meer dan 50% inflatie in 2022

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft vastgesteld dat in december 2022 de inflatie 54.6 procent was. Dit geld niet voor de prijzen in het binnnenland volgens Starnieuws. Deze worden niet ...

‘Wi na Sranan’ een lied van producer, componist en tekstschrijver Carlo Goedhart meerbekend als Al Goodah staat nummer 1 op de hitlijst van de Magic 10, van Radio 10. Aan dit product hebben 26 artiesten van Suriname en Nederland samengewerkt. Stichting Wi Sranan Dren is speciaal opgericht om artiesten en sporters in te zetten voor positieve ontwikkeling in Suriname. Op 22 oktober werd het lied op de Pier van hotel Torarica aan de artiesten en de pers gepresenteerd.

 Tijdens een speciale editie van ‘In The Spotlight’ mochten kijkers  op de televisiezender STVS kennis ermee maken.  “Ik heb er niet aan gedacht. Voor ons was het allerbelangrijkste dat zo veel mogelijk Surinamers dit lied en de boodschap daarin te horen krijgen, maar ben ontzettend blij met deze notering. Het is een verdienste van ons allen en de bevolking van Suriname”, zegt Al Goodah. Artiesten zijn volgens de producer zeer geïnspireerd geraakt door dit project en kijken uit naar een follow-up.

“Het leek ons een mooi moment, in het kader van Srefidensi, om rond deze periode het lied te lanceren. Srefidensi heeft enorme raakvlakken met dit project. Je als land en bevolking  losmaken van het juk van kolonialisme, betekent dus dat je zelfstandig, maar wel in eenheid en saamhorigheid gaat werken aan de ontwikkeling van Suriname”, zegt hij verder.

“We kunnen niet oneindig een ontwikkelingsland blijven. It’s Now Or Never!”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWi na Sranan nummer 1 bij radio 10