zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4
(3)

Wi na Sranan nummer 1 bij radio 10

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

‘Wi na Sranan’ een lied van producer, componist en tekstschrijver Carlo Goedhart meerbekend als Al Goodah staat nummer 1 op de hitlijst van de Magic 10, van Radio 10. Aan dit product hebben 26 artiesten van Suriname en Nederland samengewerkt. Stichting Wi Sranan Dren is speciaal opgericht om artiesten en sporters in te zetten voor positieve ontwikkeling in Suriname. Op 22 oktober werd het lied op de Pier van hotel Torarica aan de artiesten en de pers gepresenteerd.

 Tijdens een speciale editie van ‘In The Spotlight’ mochten kijkers  op de televisiezender STVS kennis ermee maken.  “Ik heb er niet aan gedacht. Voor ons was het allerbelangrijkste dat zo veel mogelijk Surinamers dit lied en de boodschap daarin te horen krijgen, maar ben ontzettend blij met deze notering. Het is een verdienste van ons allen en de bevolking van Suriname”, zegt Al Goodah. Artiesten zijn volgens de producer zeer geïnspireerd geraakt door dit project en kijken uit naar een follow-up.

“Het leek ons een mooi moment, in het kader van Srefidensi, om rond deze periode het lied te lanceren. Srefidensi heeft enorme raakvlakken met dit project. Je als land en bevolking  losmaken van het juk van kolonialisme, betekent dus dat je zelfstandig, maar wel in eenheid en saamhorigheid gaat werken aan de ontwikkeling van Suriname”, zegt hij verder.

“We kunnen niet oneindig een ontwikkelingsland blijven. It’s Now Or Never!”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWi na Sranan nummer 1 bij radio 10