zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Wetswijzigingen Grondwet en Kiesregeling voor Verkiezingen 2025 op agenda parlement

lees ook ...

Stichting Student Housing Campus Village heeft nieuw bestuur...

Op donderdag 30 november 2023 heeft de Stichting Student Housing Campus Village (SSHCV) een nieuw bestuur geïnstalleerd, onder leiding van voorzitter Wandana Algoe-Pultoo. De installatieceremonie werd...

De Nationale Assemblee (DNA) heeft de wijziging van de Grondwet en de Kiesregeling gepland voor maandag 2 oktober 2023. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2025.

Deze wetswijzigingen zijn voorgesteld door de fractieleiders binnen het parlement, namelijk Asis Gajadien (VHP), Rabin Parmessar (NDP), Obed Kanape (ABOP/PL), Gregory Rusland (NPS) en Ronny Asabina (BEP).

De commissie die de openbare behandeling voorbereidt bestaat uit: Dew Sharman (voorzitter/VHP), Stephan Tsang (NDP), Edgar Sampie (ABOP/PL), Patrick Kensenhuis (NDP), Cedric van Samson (VHP), Patricia Etnel (NPS), Evert Karto (ABOP/PL), Remy Kanape (BEP) en Mahinder Jogi (VHP).

Wat betreft de Kiesregeling, wordt er gestreefd naar landelijke evenredigheid, waardoor het districtenstelsel komt te vervallen. Suriname zal één groot kiesdistrict worden, waarbij kiezers in het hele land op kandidaten kunnen stemmen. De commissie van rapporteurs voor dit vraagstuk is dezelfde als die voor de wijziging van de Grondwet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWetswijzigingen Grondwet en Kiesregeling voor Verkiezingen 2025 op agenda parlement