vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(1)

Wetsdienaren vertrappen covidregels

lees ook ...

Stichting juicht initiatief bestrijden menstruatiearmoede in...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bindt de strijd aan tegen menstruatiearmoede. Er is vrijdag door het ministerie een bewustwordingsactiviteit geor...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt dat er bepaalde wetsdienaren zijn die het beleid van hun korps ondermijnen, maar meer nog dat van het ministerie. De Minister vindt het een kwalijke zaak dat wetsdienaren van Justitie en Politie de regels vertrappen vooral omdat zijn ministerie erop moet toezien dat de vastgestelde COVID-19 maatregelen worden nageleefd. 

De bewindsman geeft aan dat de overtreders de geloofwaardigheid van het ministerie en de daaronder vallende korpsen, aantasten met hun handelingen. Deze overtreders worden gesanctioneerd door hun korps of via de aangesloten lidbonden.

De bewindsman vraagt de samenleving, maar meer nog de wetsdienaren om zich te houden aan de vastgestelde COVID-19 maatregelen. Er geldt nog steeds een uitgaansverbod van 7 uur ‘s avonds tot en met 5 uur ‘s morgens. Daarnaast mag slechts 1 persoon per gezin toegelaten worden tot supermarkten en andere handelszaken. Het samenscholingsverbod van meer dan 5 personen is nog van kracht en  bijeenkomsten, waaronder huisfeesten, zijn verboden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWetsdienaren vertrappen covidregels