Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wetsdienaar met verboden middelen aangehouden

Geplaatst

op

Politie Suriname Auto

De politieman R.L die in quarantaine was geplaatst omdat hij besmet bleek te zijn met het Corona virus verliet zijn quarantaineplek om zich met onoorbare zaken bezig te houden. Zijn collega’s die met hem in aanraking waren gekomen zaten nog in quarantaine terwijl hij drugs aan het vervoeren was.

Drugszak 2
De drugs

De politie kreeg eergisteren een tip binnen dat er drugs per boot werd vervoerd bij de grens met Suriname’s buurland Guyana te Clara sluis en het gelukte hen om hun collega met de drugs die in een grote kunststof zak zat, aan te houden. Deze politieman was een jaar geleden al in verzekering gesteld toen hij een autoaccu van een in beslag genomen voertuig had ontvreemd. Na zijn invrijheidstelling was hij weer in dienst genomen en geplaatst op de afdeling Verkeershandhavingsteam (VHT) te Nickerie, maar bleek dus onverbeterlijk te zijn. – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolf
donderdag 27 augustus 2020 08:41

Daar in het westen heb je vaak van die politie agenten die vaak op een scheve schaats rijden .Hij had vanaf toen hij die accu had ontvreemd een particuliere baan moeten zoeken, want bij de politie werken is het voor sommige, een niang patu

Sylvana Larijn
donderdag 27 augustus 2020 10:58

En hij is weer in dienst genomen,
Dit begrijp ik niet..
Dit is zijn vrij briefje dat hij kan doen en laten wat hij wil.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen