zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wetgeving voor mensen met een beperking moet beter

lees ook ...

Stroomtarief blijft ongewijzigd op SRD 1,43 per kilowattuur

Het tarief voor stroom in Suriname is nog steeds SRD 1,43 per kilowattuur. Dit bevestigt directeur Dave Abeleven van de Energie Autoriteit Suriname (EAS) in reactie op recente insinuaties over een mog...

Mensen met een beperking willen ook carrière maken en succes boeken. Handhaving en controle op wetten voor deze groep moet volgens hen beter worden uitgevoerd. Als dit realiteit wordt kunnen zij zich profileren en efficiënt gebruik maken van overheidsdiensten. De Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe) kijkt hiernaar uit.

Voorzitter Henk Kimpoel van Sudobe vindt het belangrijk, dat de samenleving de rechten kent van deze doelgroep. Behalve de wetgeving mogen er  meer televisieproducties gemaakt worden ten behoeve van de groep doven in Suriname.

De groep is nu wel blij met het aantal producties, maar hoopt ook dat dit doorgaat. Het is nu prettig, dat de doelgroep nu alles via social media kan bekijken op hun tijd. Het thema voor Werelddovendag die gisteren werd herdacht is ‘Samen naar inclusie!’.

Claudine Gajadien, oud-schoolleider  en consultant voor het speciaal onderwijs, geeft aan dat er nog veel meer moet gebeuren voor deze mensen. Er zijn nu al positieve ontwikkelingen in de richting van deze doelgroep.

De Rotary Club of Paramaribo Quota heeft een gehoorapparaat gedoneerd aan stichting Sudobe. Aanwezigen kregen op die dag  ook een rondleiding  van Garros Poeketie, medewerker van Villa Zapakara Zablab. Hij hoort tot de eerste doven die rondleidingen verzorgt op Villa Zapakara. De maand van de doven werd gisteren afgesloten met de rondleiding voor de groep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWetgeving voor mensen met een beperking moet beter