Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wetgeving voor rechten van vliegreizigers moet toerisme stimuleren

Geplaatst

op

De vereniging voor reizigers (VVR) gaat zich er sterk voor maken dat de rechten van vliegreizigers worden opgenomen in de Surinaamse wetgeving. Volgens Mahin Jankie, voorzitter van de VVR, zorgt een goede wetgeving omtrent de rechten van vliegpassagiers voor een stimulans voor toeristen om naar Suriname te komen.

In de wet- en regelgeving moet onder andere komen te staan welke procedure reizigers kunnen volgen wanneer zij vertraging in Suriname oplopen. Jankie ziet het vastleggen van deze rechten van luchtvaartpassagiers als één van de fundamentele zaken die kunnen zorgen voor een goede ontwikkeling van het toerisme in Suriname. Jankie heeft zondag tijdens een ontmoeting met de Surinaamse minister van transport communicatie en toerisme, Andojo Rusland, zijn visie uitgelegd over dit onderwerp. De minister heeft in Nederland onder meer het toerismebeleid van Suriname uitgezet. Jankie wil naast de rechten voor passagiers ook graag meer aandacht voor het openstellen van elkaars burgerluchtvaart tussen Suriname en de Europese Unie.

Jankie en andere VVR leden zijn van mening dat Suriname haast moet maken met het investeren in het trekken van toeristen uit Nederland. Als reden halen zij aan dat Guyana een aanvraag in Nederland heeft ingediend om naar Amsterdam te mogen vliegen. Mocht dit werkelijkheid worden dan heeft Suriname er een concurrent bij.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen