Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wetgeving voor rechten van vliegreizigers moet toerisme stimuleren

Geplaatst

op

door

De vereniging voor reizigers (VVR) gaat zich er sterk voor maken dat de rechten van vliegreizigers worden opgenomen in de Surinaamse wetgeving. Volgens Mahin Jankie, voorzitter van de VVR, zorgt een goede wetgeving omtrent de rechten van vliegpassagiers voor een stimulans voor toeristen om naar Suriname te komen.

In de wet- en regelgeving moet onder andere komen te staan welke procedure reizigers kunnen volgen wanneer zij vertraging in Suriname oplopen. Jankie ziet het vastleggen van deze rechten van luchtvaartpassagiers als één van de fundamentele zaken die kunnen zorgen voor een goede ontwikkeling van het toerisme in Suriname. Jankie heeft zondag tijdens een ontmoeting met de Surinaamse minister van transport communicatie en toerisme, Andojo Rusland, zijn visie uitgelegd over dit onderwerp. De minister heeft in Nederland onder meer het toerismebeleid van Suriname uitgezet. Jankie wil naast de rechten voor passagiers ook graag meer aandacht voor het openstellen van elkaars burgerluchtvaart tussen Suriname en de Europese Unie.

Jankie en andere VVR leden zijn van mening dat Suriname haast moet maken met het investeren in het trekken van toeristen uit Nederland. Als reden halen zij aan dat Guyana een aanvraag in Nederland heeft ingediend om naar Amsterdam te mogen vliegen. Mocht dit werkelijkheid worden dan heeft Suriname er een concurrent bij.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X