Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wetgeving voor rechten van vliegreizigers moet toerisme stimuleren

Geplaatst

op

De vereniging voor reizigers (VVR) gaat zich er sterk voor maken dat de rechten van vliegreizigers worden opgenomen in de Surinaamse wetgeving. Volgens Mahin Jankie, voorzitter van de VVR, zorgt een goede wetgeving omtrent de rechten van vliegpassagiers voor een stimulans voor toeristen om naar Suriname te komen.

In de wet- en regelgeving moet onder andere komen te staan welke procedure reizigers kunnen volgen wanneer zij vertraging in Suriname oplopen. Jankie ziet het vastleggen van deze rechten van luchtvaartpassagiers als één van de fundamentele zaken die kunnen zorgen voor een goede ontwikkeling van het toerisme in Suriname. Jankie heeft zondag tijdens een ontmoeting met de Surinaamse minister van transport communicatie en toerisme, Andojo Rusland, zijn visie uitgelegd over dit onderwerp. De minister heeft in Nederland onder meer het toerismebeleid van Suriname uitgezet. Jankie wil naast de rechten voor passagiers ook graag meer aandacht voor het openstellen van elkaars burgerluchtvaart tussen Suriname en de Europese Unie.

Jankie en andere VVR leden zijn van mening dat Suriname haast moet maken met het investeren in het trekken van toeristen uit Nederland. Als reden halen zij aan dat Guyana een aanvraag in Nederland heeft ingediend om naar Amsterdam te mogen vliegen. Mocht dit werkelijkheid worden dan heeft Suriname er een concurrent bij.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |