Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wetgeving voor rechten van vliegreizigers moet toerisme stimuleren

Geplaatst

op

De vereniging voor reizigers (VVR) gaat zich er sterk voor maken dat de rechten van vliegreizigers worden opgenomen in de Surinaamse wetgeving. Volgens Mahin Jankie, voorzitter van de VVR, zorgt een goede wetgeving omtrent de rechten van vliegpassagiers voor een stimulans voor toeristen om naar Suriname te komen.

In de wet- en regelgeving moet onder andere komen te staan welke procedure reizigers kunnen volgen wanneer zij vertraging in Suriname oplopen. Jankie ziet het vastleggen van deze rechten van luchtvaartpassagiers als één van de fundamentele zaken die kunnen zorgen voor een goede ontwikkeling van het toerisme in Suriname. Jankie heeft zondag tijdens een ontmoeting met de Surinaamse minister van transport communicatie en toerisme, Andojo Rusland, zijn visie uitgelegd over dit onderwerp. De minister heeft in Nederland onder meer het toerismebeleid van Suriname uitgezet. Jankie wil naast de rechten voor passagiers ook graag meer aandacht voor het openstellen van elkaars burgerluchtvaart tussen Suriname en de Europese Unie.

Jankie en andere VVR leden zijn van mening dat Suriname haast moet maken met het investeren in het trekken van toeristen uit Nederland. Als reden halen zij aan dat Guyana een aanvraag in Nederland heeft ingediend om naar Amsterdam te mogen vliegen. Mocht dit werkelijkheid worden dan heeft Suriname er een concurrent bij.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen