maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Wetenschappers AdekUS in Beraad Over Arbeidsvoorwaarden

lees ook ...

State Partnership Program van de Amerikaanse ambassade

De South Dakota National Guard komt vanaf 2016 naar Suriname. Woensdag jongstleden arriveerde een groep van twintig leden voor tien dagen.  Tijdens deze missie zal  men de Openbare School (OS) Dijkvel...

De Vakvereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (VWPU) heeft actie ondernomen door het stopzetten van colleges en examens. De reden achter dit besluit is de impasse over de afkoopregeling van secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ziektekosten, vervoerstoelagen en wetenschapstoelagen.

Ondanks het besef van de moeilijke economische situatie, hebben wetenschappers aan de AdekUS al offers gebracht zonder direct om meer geld te vragen. Velen hebben echter niet langer kunnen volhouden, wat heeft geleid tot een voortdurende leegloop van het essentiële instituut. Nu, nu de economie zich herstelt, is het gerechtvaardigd om op zijn minst een stop te zetten aan deze uittocht door compensatie te bieden voor gemaakte kosten en vervolgens de arbeidsvoorwaarden structureel te verbeteren.

Helaas hebben herhaalde gesprekken met het universiteitsbestuur niet tot een oplossing geleid. De wetenschappelijke staf voelt zich gedwongen om de opties te overwegen, omdat de universitaire gemeenschap dagelijks krimpt en de motivatie om te presteren tot een dieptepunt is gedaald. Het benadrukt dat zonder universiteit er geen kennisontwikkeling kan zijn, en zonder kennisontwikkeling is er geen groei mogelijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWetenschappers AdekUS in Beraad Over Arbeidsvoorwaarden