Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet Woningbouwfonds klaar voor openbare behandeling

Geplaatst

op

door

De wet Woningbouwfonds is bijna gereed voor openbare behandeling in De Nationale Assemblée. Tijdens een commissievergadering is dit wetsontwerp verder besproken. Ook de hieraan gekoppelde wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting is aan de orde gekomen. Beide fondsen komen op initiatief van volksvertegenwoordigers.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft tijdens de vergadering gezegd, dat de regering volledig achter beide fondsen staat. De inkomenssituatie van de aanvrager zal bepalend zijn voor verkrijging van financiering uit het Woningbouwfonds. De aanvrager van een hypothecaire lening moet een regelmatig inkomen hebben om aan de terugbetaling te kunnen voldoen. 

Het fonds is voornamelijk gericht op werkenden, die niet in vaste loondienst zijn bij de overheid of het particulier bedrijfsleven en daardoor niet aan hun trekken komen bij het bankwezen.

Initiatiefnemer Jennifer Simons zegt dat veel burgers die als zelfstandigen diensten verlenen op diverse gebieden soms zelfs een hoger inkomen hebben dan mensen in vaste dienst, maar geen lening kunnen krijgen bij banken omdat ze geen werkgeversverklaring kunnen overleggen. Tot deze groep behoren onder andere taxichauffeurs, schoonheidsspecialisten, bouwvakkers en kapsters. Ook personen die ouder zijn dan 50 jaar, die wel in staat zijn om een hypothecaire lening terug te betalen, komen vanwege hun leeftijd niet in aanmerking voor een lening bij de commerciële banken.

Simons heeft verder uitgelegd, dat bedrijven die woningen opzetten om te verkopen niet in aanmerking komen voor financiering uit het Woningbouwfonds. Alleen organisaties die woningen willen bouwen die verhuurd of in huurkoop zullen worden aangeboden aan personen die uit het Woningsbouwfonds mogen trekken, kunnen in aanmerking komen voor de financiële middelen. De hypotheken worden niet aan de bouwbedrijven verstrekt, maar aan de individuele aanvragers van kredieten, stelt Simons.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Telesur gaat samenwerking aan met Webhelp

Geplaatst

op

door

Callcenter Telenamic heeft nu plaats gemaakt voor Webhelp. De twee bedrijven zijn in februari een samenwerking aangegaan.  Webhelp is meer dan een callcenter. Het bedrijf is marktleider op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) and Customer Experience. Webhelp is in staat om bepaalde actviteiten van bedrijven die met klanten te maken hebben, volledig over te nemen. De andere specialiteit is dat de klanten de beste ervaring genieten bij het contact met dit bedrijf. 

De directeuren Mike Antonius van Telesur en Frank Meijer van Webhelp hebben op een persconferentie meer bekendheid gegeven aan de joint venture. Volgens de Telesur-topman gaat het om een 50/50 partnerschap. Anders dan bij Telenamic, een samentrekking van Telesur en Unamic, is hier geen sprake van een namencombinatie. “Webhelp is al een merk, een naam die internationaal al gevestigd is,” zegt Antonius.

De samenwerking met Unamic is twee jaar geleden geëindigd. Echter is daar geen ruchtbaarheid aan gegeven, onder andere om de rust te bewaren. Telesur heeft met verschillende partners gewerkt om de dienst in stand te houden. Webhelp is wel eerder actief in Suriname geweest en was partner bij het klantencontact centrum van Kersten. Toen was Webhelp nog niet zo groot, het was zelfs kleiner dan Telenamic. Al de werknemers van Telenamic, meer dan 400 personen, zijn nu in dienst van Webhelp. 

Webhelp is in 2000 opgericht en was enkel bedoeld om telefonisch klantenservice te bieden. Nu is het een gerenommeerd bedrijf dat aan de hand van data en andere technologieën ‘customer experience’ steeds verder ontwikkelt. Het zit in verschillende branches, van reisbureaus tot de gezondheidszorg. Webhelp heeft 50.000 personen in dienst, heeft 160 locaties in meer dan 20 landen, zit in 35 sectoren en verzorgt de dienst in 30 talen.

Lees verder

Suriname

Brandweer inspecteert vuurwerkopslagplaatsen

Geplaatst

op

door

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is bezig met de inspectie van vuurwerkopslagplaatsen. Dit gebeurt in samenwerking met het Korps Politie Suriname (KPS). De inspectie maakt deel uit van de preventie en voorlichting van de brandweer gedurende de vuurwerkperiode. Volgens Otmar Ho-A-Sjoe, hoofd van de afdeling Preventie van het KBS, verloopt de inspectie tot nu toe heel goed. Er wordt nagegaan of de opslagplaatsen voldoen aan de door de brandweer gestelde voorwaarden. Een hiervan is dat er in de magazijnen geen andere materialen mogen zijn opgeslagen. Ho-A-Sjoe benadrukt dat zo’n opslagplaats gedurende de vuurwerkperiode dan alleen voor het opbergen van vuurwerk bestemd mag zijn.

Als het magazijn goed is bevonden voor de opslag van vuurwerk, start de brandweer met het escorteren van de lading vanaf het Nieuwe Havencomplex naar de uiteindelijke locatie. Op de plaats van bestemming wordt ook geïnspecteerd of het om vuurwerk gaat, dat volgens de vergunningsvoorwaarden van de procureur-generaal is toegestaan. Als het om verboden vuurwerk gaat, wordt die lading door de politie inbeslaggenomen.

Volgens Ho-A-Sjoe komt de brandweer al bij de import van het vuurwerk in beeld. Van de importeur wordt dan bericht ontvangen, dat die op de Nieuwe Haven een lading vuurwerk binnenkrijgt. De brandweer start dan met de inspectie van de opslagplaats. Ho-A-Sjoe wijst nadrukkelijk erop, dat onder meer de display shells (zogeheten kronto’s) en kunstvuurwerk in dozen (meer bekend als cake) verboden zijn. Voor de cake zijn de afmetingen groter dan 2,5 duim verboden. De controle geschiedt gedurende de afschietperiode van 27 december tot 2 januari.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen