Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet Woningbouwfonds klaar voor openbare behandeling

Geplaatst

op

door

De wet Woningbouwfonds is bijna gereed voor openbare behandeling in De Nationale Assemblée. Tijdens een commissievergadering is dit wetsontwerp verder besproken. Ook de hieraan gekoppelde wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting is aan de orde gekomen. Beide fondsen komen op initiatief van volksvertegenwoordigers.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft tijdens de vergadering gezegd, dat de regering volledig achter beide fondsen staat. De inkomenssituatie van de aanvrager zal bepalend zijn voor verkrijging van financiering uit het Woningbouwfonds. De aanvrager van een hypothecaire lening moet een regelmatig inkomen hebben om aan de terugbetaling te kunnen voldoen. 

Het fonds is voornamelijk gericht op werkenden, die niet in vaste loondienst zijn bij de overheid of het particulier bedrijfsleven en daardoor niet aan hun trekken komen bij het bankwezen.

Initiatiefnemer Jennifer Simons zegt dat veel burgers die als zelfstandigen diensten verlenen op diverse gebieden soms zelfs een hoger inkomen hebben dan mensen in vaste dienst, maar geen lening kunnen krijgen bij banken omdat ze geen werkgeversverklaring kunnen overleggen. Tot deze groep behoren onder andere taxichauffeurs, schoonheidsspecialisten, bouwvakkers en kapsters. Ook personen die ouder zijn dan 50 jaar, die wel in staat zijn om een hypothecaire lening terug te betalen, komen vanwege hun leeftijd niet in aanmerking voor een lening bij de commerciële banken.

Simons heeft verder uitgelegd, dat bedrijven die woningen opzetten om te verkopen niet in aanmerking komen voor financiering uit het Woningbouwfonds. Alleen organisaties die woningen willen bouwen die verhuurd of in huurkoop zullen worden aangeboden aan personen die uit het Woningsbouwfonds mogen trekken, kunnen in aanmerking komen voor de financiële middelen. De hypotheken worden niet aan de bouwbedrijven verstrekt, maar aan de individuele aanvragers van kredieten, stelt Simons.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X