dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
5
(1)

Wet voor biometrisch paspoort aangenomen in DNA

lees ook ...

Inbraak bij onderneemster: grote geldsom en sieraden gestole...

Onderneemster B.G. (63) heeft bij politiebureau Uitvlugt aangifte gedaan van een inbraak in haar woning waarbij SRD 250.000 en sieraden zijn gestolen. De inbraak vond woensdag plaats terwijl het ec...

De Wet Reisdocumenten is gisteren met algemene 29 stemmen aangenomen in De Nationale Assemblee (DNA). De fracties van de NDP en de BEP deden uit protest niet mee aan de vergadering. Deze oppositionele fracties vonden dat de situatie in Brokopondo voorkeur had besproken te worden in het parlement. NDP-lid Melvin Bouva had eerder ook al gevraagd waarom deze wet prioriteit geniet.

Om een verbetering te creëren in het reisdocumentenbestand, is het belangrijk fraudebestendige reisdocumenten middels de opname van biometrische gegevens en elektronische eigenschappen te verstrekken. De opname van biometrische gegevens biedt de mogelijkheid om identiteitsfraude, waaronder look-alike fraude, tegen te gaan. Het was voorheen niet mogelijk strafrechtelijke sancties op te leggen, vanwege geringe regelgeving.

Met de aanname van deze wet wordt de regelgeving aangepast. Ook de technologische ontwikkelingen, het bevorderen van de veiligheid en de internationale standaarden waaraan de paspoorten moeten voldoen waren reden tot de aanname van de wet. DNA-lid Kishan Ramsukul, voorzitter van de commissie van rapporteurs, geeft aan dat de vragen gesteld door het parlement tijdens de commissievergaderingen, maar ook tijdens de openbare behandeling van deze wet zijn beantwoord door de regering.

Verder stelt hij voor dat er bij de invoering van een e-paspoort, er ook wordt gekeken naar de lokale dienstverleners binnen de ambtenarij om na te gaan hoe de beschikbare kennis ingezet kan worden voor de reorganisatie van deze paspoorten.

Het wetsontwerp is op 10 maart 2022 ingediend. Naast de commissie voorzitter Ramsukul, hebben Soewarto Moestadja, Miquella Soemar-Huur, Tashana Lösche, Ronny Aloema, Ebu Jones en Chuanrui Wang ook zitting gehad in de commissie van rapporteurs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet voor biometrisch paspoort aangenomen in DNA