Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet staatsbegroting 2020 goedgekeurd

Geplaatst

op

President Santokhi Dna

De begroting voor het dienstjaar 2020 is gisteren met algemene 33 stemmen aangenomen. Met de goedkeuring heeft het parlement de regering groen licht gegeven om haar beleid verder uit te voeren. President Chan Santokhi sprak zijn dank uit aan het college en feliciteerde de samenleving met de goedkeuring van de begroting. Volgens hem was deze begroting niet een om slechts cijfermatig de zaken te bespreken van de staat en van de financiële huishouding.

“Deze begroting 2020 heeft aan de samenleving voor de eerste keer laten zien wat de betekenis is geweest van haar stem op 25 mei 2020. Dat er inderdaad onmiddellijk een halt is gebracht aan die achteruitgang,” zei de president. Hij zegt dat dit het resultaat is van het besluit van de meerderheid van het volk op 25 mei 2020.

Volgens het staatshoofd is de regering in staat geweest om in vier maanden een begrotingstekort van 17,9 procent terug te brengen naar 9.3 procent. President Santokhi: “Deze begroting laat zien dat wij met vertrouwen, deskundigheid, nationale en internationale deskundigen, integriteit, eenheid in beleid en bestuur, het beleid uitvoeren. Heel serieus, heel nauwgezet. We gaan niet rusten zo lang niet alle problemen van het volk zijn opgelost.”

Het staatshoofd merkte op dat alle vragen die gesteld waren door de oppositie heel serieus zijn beantwoord. Hij bedankte het parlement voor de ondersteuning en zei dat alle adviezen en aanbevelingen ter harte genomen zullen worden.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frantz
woensdag 18 november 2020 23:55

Was er geen betere foto van chan. Deze straalt niks uit.

The voice off pipo
donderdag 19 november 2020 01:11

Heeft hij geen politie pak kan hij ook aantrekken op de dag dat ze op 25 november op de podium gaan staan. En al die oude mooie pantserwagens uit de museum halen om te showen.

Robb
donderdag 19 november 2020 04:54

Sheriff met de kaasschaaf methode en boekhoudkundige trucjes is het wel mogelijk een begroting op te stellen met een bezuiniging van 8,6%. U gebruikt grote woorden om dit aan de bevolking te “verkopen”. Met de nodige klopjes op de eigen schouder. Efin laat ik u dat maar gunnen. VES echter dat dit geen indrukwekkende prestatie is. Wellicht voor u. Na 5 maanden heeft u nog geen realistische plan voor het scheppen van de voorwaarden voor structurele herstel. Simpel gezegd; Het aantrekkelijk maken voor binnenlandse en buitenlandse investeerders. Dit is een absolute voorwaarde voor herstel. Hoe wilt u anders een groot… Lees verder »

Robb
donderdag 19 november 2020 06:03

Sheriff, hold your hores…!! Realiseerr u 1 ding. Suriname heeft amper 0,5miljoen mensen. Vergelijkbaar met een middelgrote stad van neem uw favoriete land Nederland als voorbeeld. In Suriname zijn minimaal 4 bestuurslagen. Verschillende diensten instituten, organisaties. 17 ministeries waarvan 2 extra gecreëerd door uzelf. 14 ambassades en consulaten over de wereld die 0,5 miljoen mensen moeten vertegenwoordigen. De begroting is ook nog vele malen minder dan van die zelfde middelgrote stad. Wie houdt wie nu voor de gek?! Ik krijg zo langzamerhand de indruk dat de wanprestatie, mismanagement, financieel wanbeheer van de vorige regering die er ook is, extra wordt… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen