vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wet staatsbegroting 2020 goedgekeurd

lees ook ...

Historische voorwerpen gevonden in DNA gebouw

Het gebouw van de Nationale Assemblee op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combeweg is officieel in gebruik genomen. De sleutel werd op 14 april jongstleden ceremonieel overhandigd aan DNA-voo...

De begroting voor het dienstjaar 2020 is gisteren met algemene 33 stemmen aangenomen. Met de goedkeuring heeft het parlement de regering groen licht gegeven om haar beleid verder uit te voeren. President Chan Santokhi sprak zijn dank uit aan het college en feliciteerde de samenleving met de goedkeuring van de begroting. Volgens hem was deze begroting niet een om slechts cijfermatig de zaken te bespreken van de staat en van de financiële huishouding.

“Deze begroting 2020 heeft aan de samenleving voor de eerste keer laten zien wat de betekenis is geweest van haar stem op 25 mei 2020. Dat er inderdaad onmiddellijk een halt is gebracht aan die achteruitgang,” zei de president. Hij zegt dat dit het resultaat is van het besluit van de meerderheid van het volk op 25 mei 2020.

Volgens het staatshoofd is de regering in staat geweest om in vier maanden een begrotingstekort van 17,9 procent terug te brengen naar 9.3 procent. President Santokhi: “Deze begroting laat zien dat wij met vertrouwen, deskundigheid, nationale en internationale deskundigen, integriteit, eenheid in beleid en bestuur, het beleid uitvoeren. Heel serieus, heel nauwgezet. We gaan niet rusten zo lang niet alle problemen van het volk zijn opgelost.”

Het staatshoofd merkte op dat alle vragen die gesteld waren door de oppositie heel serieus zijn beantwoord. Hij bedankte het parlement voor de ondersteuning en zei dat alle adviezen en aanbevelingen ter harte genomen zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet staatsbegroting 2020 goedgekeurd