zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Wet Staats NV aangenomen in DNA

lees ook ...

Karel Eckhorst over IMF Onderhandelingen

Karel Eckhorts, hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, zegt van het door Suriname uit te voeren programma, dat het geen makkelijk programma is. Om Suriname uit haar noodlijdende economie te hal...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op 15 april 2021 de wet aangenomen, die toestemming geeft voor een door de Staat op te richten naamloze vennootschap, ‘Suriname Investment Enterprise NV’ (Machtigingswet Suriname Investment Enterprise NV.)  Deze wet is een ontwerpwet van de regering, die op 10 maart 2021 is ingediend bij de Nationale Assemblee. 

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning pleitte voor de aanname van de wet, omdat die ter versterking van de monetaire stabiliteit van de staat is, zoals de doelstellingen van de NV aangeven. De minister gaf  ook aan dat de jaarrekeningen van de NV conform de wet jaarrekeningen gepubliceerd zullen worden en dat DNA voor de controle daarvan de rekenkamer tot haar beschikking heeft. Minister Achaibersing zei verder dat de voorwaarden voor het aantrekken van investeerders in het belang van Suriname moeten zijn en het geld schoon.

SNFI NV is een private NV waarvan de staat de enig aandeelhouder is. De structuur, de doelstelling en het kapitaal kunnen niet gewijzigd worden zonder dat DNA daartoe toestemming geeft. Aan de functies van Directie en RVC van de NV moet nog invulling worden gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet Staats NV aangenomen in DNA