Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet rij- en voertuigenbelasting krijgt 2de kans

Geplaatst

op

Wetvoertuig N

 President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 13 oktober 2020 de presidentiële werkgroep “Aanpassing Wet Evaluatie Rij- en Voertuigenbelasting” geïnstalleerd. De commissie zal het proces van evaluatie en herziening van de wet Rij- en voertuigen belasting die in januari 2019 werd afgekondigd, ter hand nemen. De commissie wordt geleid door Mohamed-Shiraz Boedhoe.

President Santokhi memoreerde dat er heel wat te doen is geweest in de samenleving omtrent de legaliteit en het institutioneel kader van de wet. Het staatshoofd sprak van een zeer omstreden wet, omdat er tegenstrijdige bepalingen en wettelijke onvolkomenheden in zijn. Desondanks zijn er delen van de burgerij die hun betalingsverplichtingen zijn nagekomen en is er bijkans SRD 52 miljoen binnengehaald.

De vorige regering schortte de wet op omdat bleek dat er  onvoldoende bepalingen in waren om effectief te zijn. Er werd toen een werkgroep samengesteld voor herziening van de wet, waardoor het werk van de presidentiële werkgroep nu minder zwaar is. De wet Rij- en Voertuigenbelasting  moet zodanig worden aangepast  dat het conform wet en recht kan functioneren.

Binnen drie maanden moet de commissie rapport uit brengen, waarna de wet door de regering ter correctie aan het parlement zal worden aangeboden. De  President is van mening dat de middelen die uit de in werking gebrachte wet zullen voortvloeien,  onder andere aangewend kunnen worden voor de infrastructuur, die weer bepalend is voor de economische ontwikkeling, de mobiliteit en de productie.

De commissie gaat voornamelijk proberen om de verschillende hiaten in de wet op te heffen en de maatschappelijke impact van de wet,  sinds de afkondiging en toepassing van ervan, bestuderen. Maar de beslissing de wet in werking te doen treden, ligt bij de overheid,  zegt de voorzitter van de presidentiële werkgroep. –  culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Misi kaba ba
donderdag 15 oktober 2020 08:38

De vorige regering had geld nodig deze regering nog meer geld. Dan is je beleid niet goed. Geen geld bij de arme bevolking plukken. Ze hebben het al niet. De rijkste dexzwarste klappen ja pluk daar en ontzie de moeders vaders die het niet hebben. Pluk het arme bevolking niet kaas. Wanneer komen er eerlijke mensen aan de machtAdvertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen