zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Wet ordening grondenrechten inheemse en tribale volken

lees ook ...

Lokalen bij OS Tout Luit Faut bijgebouwd en gerestaureerd me...

De onderwijsdependance van de openbare School Tout Luit Faut is gerenoveerd en uitgebreid. Doordat er lokalen zijn bijgebouwd kunnen de leerlingen nu dagelijks naar school, wat eerder niet mogelijk wa...

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport vindt dat het proces rondom de conceptwet goed verloopt. De wet moet nog behandeld worden in het parlement. Toch is men al gestart met de nationale bewustwordingscampagne ten aanzien hiervan. “Deze wet mag dus niet verdund noch verzwakt worden want het is de verplichting van Suriname en niets minder,” aldus de minister.

De campagne zal de ordening van de grondenrechten verduidelijken. Deze wet is volgens de bewindsvrouw een langgekoesterde wens van de inheemse en tribale volken in Suriname. Deze groepen hebben lang strijd geleverd voor een menswaardig bestaan.

Echter betekent de toekenning van grondenrechten geen afbakening van het achterland.  De wet voorziet in de internationale verplichtingen naar de binnenlandsbewoners toe.  Emanuel legt uit dat de juridische erkenning en bescherming voor de inheemsen en tribale volken een teken is,  dat de overheid nu bereid is om in collectief verband te werken aan de duurzame ontwikkeling van het totale volk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet ordening grondenrechten inheemse en tribale volken