Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet op Staatsschuld aangenomen – Regering krijgt toestemming om te lenen

Geplaatst

op

Met 28 stemmen vóór en 10 stemmen tegen heeft het parlement op woensdag 28 december jl. de ontwerpwet houdende machtiging aan de minister van Financiën tot afwijking van het obligoplafond voor de Staatsschuld aangenomen.

De Nationale Assemblée heeft, met de aanname van deze wet, de regering toestemming gegeven om geld te lenen bij de Export Import Bank van China (Exim-bank). De lening is bedoeld om het Nationaal Breedbandproject van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) te realiseren.
De totale kosten voor de uitvoering van dit project bedragen 115,8 miljoen Amerikaanse dollar. Telesur zal echter uit eigen middelen 17 miljoen Amerikaanse dollar leveren waardoor de lening bij de Exim-bank 98 miljoen Amerikaanse dollar zal bedragen. Deze informatie heeft de ad-interim minister van Financiën, Steven Relyveld, aan het parlement gegeven.

De oppositie, met uitzondering van William Waidoe (PL) die zich onthouden heeft van de stemming, heeft tegen de wet gestemd. Zij vindt dat de regering naar andere mogelijkheden moet kijken om dit project te realiseren en dat de regering moet proberen binnen de begroting te blijven. Een aantal oppositieleden gaf aan dat zij wel de noodzaak inzien om te investeren in het project, maar dat het probleem is dat de regering maar blijft lenen. Daarnaast is oppositie bezorgd over de terugbetaling van de lening.

De coalitie heeft massaal voorgestemd. Zij geeft aan dat dit project belangrijk is, voor zowel het telecommunicatiebedrijf als voor het volk van Suriname, want leningen als die voor Telesur maken vooruitgang mogelijk.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Conseula

    donderdag 29 december 2016 at 09:57

    Suriname zo een rijk land aan grondstoffen. zo weinig mensen in zo een groot lamd dus minder uitgave zou je denken met al die inkomsten .. waar gaat al dat geld wat binnen komt ? dat Suriname maar zo blijft lenen wilt zeggen ergens doen de Surinamers die over het geld gaan iets niet goed. draai anoe par na boto. zet de juiste mensen om dat geld te beheren zodat geld geld maakt. fabrieken.investeer no niet op kort termijn maar op lang termijn zal Suriname zijn winst zien met de juiste economen wat binnenkomt en uitgaat..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen