Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet op Staatsschuld aangenomen – Regering krijgt toestemming om te lenen

Geplaatst

op

door

Met 28 stemmen vóór en 10 stemmen tegen heeft het parlement op woensdag 28 december jl. de ontwerpwet houdende machtiging aan de minister van Financiën tot afwijking van het obligoplafond voor de Staatsschuld aangenomen.

De Nationale Assemblée heeft, met de aanname van deze wet, de regering toestemming gegeven om geld te lenen bij de Export Import Bank van China (Exim-bank). De lening is bedoeld om het Nationaal Breedbandproject van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) te realiseren.
De totale kosten voor de uitvoering van dit project bedragen 115,8 miljoen Amerikaanse dollar. Telesur zal echter uit eigen middelen 17 miljoen Amerikaanse dollar leveren waardoor de lening bij de Exim-bank 98 miljoen Amerikaanse dollar zal bedragen. Deze informatie heeft de ad-interim minister van Financiën, Steven Relyveld, aan het parlement gegeven.

De oppositie, met uitzondering van William Waidoe (PL) die zich onthouden heeft van de stemming, heeft tegen de wet gestemd. Zij vindt dat de regering naar andere mogelijkheden moet kijken om dit project te realiseren en dat de regering moet proberen binnen de begroting te blijven. Een aantal oppositieleden gaf aan dat zij wel de noodzaak inzien om te investeren in het project, maar dat het probleem is dat de regering maar blijft lenen. Daarnaast is oppositie bezorgd over de terugbetaling van de lening.

De coalitie heeft massaal voorgestemd. Zij geeft aan dat dit project belangrijk is, voor zowel het telecommunicatiebedrijf als voor het volk van Suriname, want leningen als die voor Telesur maken vooruitgang mogelijk.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Conseula

Suriname zo een rijk land aan grondstoffen. zo weinig mensen in zo een groot lamd dus minder uitgave zou je denken met al die inkomsten .. waar gaat al dat geld wat binnen komt ? dat Suriname maar zo blijft lenen wilt zeggen ergens doen de Surinamers die over het geld gaan iets niet goed. draai anoe par na boto. zet de juiste mensen om dat geld te beheren zodat geld geld maakt. fabrieken.investeer no niet op kort termijn maar op lang termijn zal Suriname zijn winst zien met de juiste economen wat binnenkomt en uitgaat..Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X