Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet op Staatsschuld aangenomen – Regering krijgt toestemming om te lenen

Geplaatst

op

Met 28 stemmen vóór en 10 stemmen tegen heeft het parlement op woensdag 28 december jl. de ontwerpwet houdende machtiging aan de minister van Financiën tot afwijking van het obligoplafond voor de Staatsschuld aangenomen.

De Nationale Assemblée heeft, met de aanname van deze wet, de regering toestemming gegeven om geld te lenen bij de Export Import Bank van China (Exim-bank). De lening is bedoeld om het Nationaal Breedbandproject van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) te realiseren.
De totale kosten voor de uitvoering van dit project bedragen 115,8 miljoen Amerikaanse dollar. Telesur zal echter uit eigen middelen 17 miljoen Amerikaanse dollar leveren waardoor de lening bij de Exim-bank 98 miljoen Amerikaanse dollar zal bedragen. Deze informatie heeft de ad-interim minister van Financiën, Steven Relyveld, aan het parlement gegeven.

De oppositie, met uitzondering van William Waidoe (PL) die zich onthouden heeft van de stemming, heeft tegen de wet gestemd. Zij vindt dat de regering naar andere mogelijkheden moet kijken om dit project te realiseren en dat de regering moet proberen binnen de begroting te blijven. Een aantal oppositieleden gaf aan dat zij wel de noodzaak inzien om te investeren in het project, maar dat het probleem is dat de regering maar blijft lenen. Daarnaast is oppositie bezorgd over de terugbetaling van de lening.

De coalitie heeft massaal voorgestemd. Zij geeft aan dat dit project belangrijk is, voor zowel het telecommunicatiebedrijf als voor het volk van Suriname, want leningen als die voor Telesur maken vooruitgang mogelijk.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Conseula

    donderdag 29 december 2016 at 09:57

    Suriname zo een rijk land aan grondstoffen. zo weinig mensen in zo een groot lamd dus minder uitgave zou je denken met al die inkomsten .. waar gaat al dat geld wat binnen komt ? dat Suriname maar zo blijft lenen wilt zeggen ergens doen de Surinamers die over het geld gaan iets niet goed. draai anoe par na boto. zet de juiste mensen om dat geld te beheren zodat geld geld maakt. fabrieken.investeer no niet op kort termijn maar op lang termijn zal Suriname zijn winst zien met de juiste economen wat binnenkomt en uitgaat..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |