Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet op Staatsschuld aangenomen – Regering krijgt toestemming om te lenen

Geplaatst

op

Met 28 stemmen vóór en 10 stemmen tegen heeft het parlement op woensdag 28 december jl. de ontwerpwet houdende machtiging aan de minister van Financiën tot afwijking van het obligoplafond voor de Staatsschuld aangenomen.

De Nationale Assemblée heeft, met de aanname van deze wet, de regering toestemming gegeven om geld te lenen bij de Export Import Bank van China (Exim-bank). De lening is bedoeld om het Nationaal Breedbandproject van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) te realiseren.
De totale kosten voor de uitvoering van dit project bedragen 115,8 miljoen Amerikaanse dollar. Telesur zal echter uit eigen middelen 17 miljoen Amerikaanse dollar leveren waardoor de lening bij de Exim-bank 98 miljoen Amerikaanse dollar zal bedragen. Deze informatie heeft de ad-interim minister van Financiën, Steven Relyveld, aan het parlement gegeven.

De oppositie, met uitzondering van William Waidoe (PL) die zich onthouden heeft van de stemming, heeft tegen de wet gestemd. Zij vindt dat de regering naar andere mogelijkheden moet kijken om dit project te realiseren en dat de regering moet proberen binnen de begroting te blijven. Een aantal oppositieleden gaf aan dat zij wel de noodzaak inzien om te investeren in het project, maar dat het probleem is dat de regering maar blijft lenen. Daarnaast is oppositie bezorgd over de terugbetaling van de lening.

De coalitie heeft massaal voorgestemd. Zij geeft aan dat dit project belangrijk is, voor zowel het telecommunicatiebedrijf als voor het volk van Suriname, want leningen als die voor Telesur maken vooruitgang mogelijk.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Conseula

    donderdag 29 december 2016 at 09:57

    Suriname zo een rijk land aan grondstoffen. zo weinig mensen in zo een groot lamd dus minder uitgave zou je denken met al die inkomsten .. waar gaat al dat geld wat binnen komt ? dat Suriname maar zo blijft lenen wilt zeggen ergens doen de Surinamers die over het geld gaan iets niet goed. draai anoe par na boto. zet de juiste mensen om dat geld te beheren zodat geld geld maakt. fabrieken.investeer no niet op kort termijn maar op lang termijn zal Suriname zijn winst zien met de juiste economen wat binnenkomt en uitgaat..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen