Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet tegen mishandeling dieren aangenomen

Geplaatst

op

door

Het parlement heeft dinsdagavond, met 37 stemmen, de Wet Dierenwelzijn aangenomen. Volgens de initiatiefnemers, waaronder parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, moet het afgelopen zijn met dierenmishandeling. Gevallen waarbij iemand gevaar loopt, door bijvoorbeeld het gedrag van een dier, worden gezien als uitzondering.

Door de nieuwe wet is het voortaan verboden dieren in kleine kooien te houden, ze te brandmerken, te mishandelen en ze op onwaardige manier te vervoeren. Het is ook verboden gevaarlijke dieren te kweken zonder toestemming van de autoriteiten.

Volgens oppositielid Chandrikapersad Santokhi (VHP) gaat de wet niet ver genoeg in op bepaalde punten zoals wanneer iemand bijvoorbeeld de waakhonden van een ander vergiftigt om zo ongestoord ergens in te kunnen breken.

Dierenbescherming organisaties pleiten al langer voor de invoering van een speciale wet. Misstanden, zoals het op elkaar gepakt te koop aanbieden van vogels, zijn in het verleden al vaak bekritiseert maar aan deze toestanden lijkt, met de invoering van de nieuwe wet, nu eindelijk een eind te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X