Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet tegen mishandeling dieren aangenomen

Geplaatst

op

Het parlement heeft dinsdagavond, met 37 stemmen, de Wet Dierenwelzijn aangenomen. Volgens de initiatiefnemers, waaronder parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, moet het afgelopen zijn met dierenmishandeling. Gevallen waarbij iemand gevaar loopt, door bijvoorbeeld het gedrag van een dier, worden gezien als uitzondering.

Door de nieuwe wet is het voortaan verboden dieren in kleine kooien te houden, ze te brandmerken, te mishandelen en ze op onwaardige manier te vervoeren. Het is ook verboden gevaarlijke dieren te kweken zonder toestemming van de autoriteiten.

Volgens oppositielid Chandrikapersad Santokhi (VHP) gaat de wet niet ver genoeg in op bepaalde punten zoals wanneer iemand bijvoorbeeld de waakhonden van een ander vergiftigt om zo ongestoord ergens in te kunnen breken.

Dierenbescherming organisaties pleiten al langer voor de invoering van een speciale wet. Misstanden, zoals het op elkaar gepakt te koop aanbieden van vogels, zijn in het verleden al vaak bekritiseert maar aan deze toestanden lijkt, met de invoering van de nieuwe wet, nu eindelijk een eind te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen