Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wet tegen mishandeling dieren aangenomen

Geplaatst

op

Het parlement heeft dinsdagavond, met 37 stemmen, de Wet Dierenwelzijn aangenomen. Volgens de initiatiefnemers, waaronder parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, moet het afgelopen zijn met dierenmishandeling. Gevallen waarbij iemand gevaar loopt, door bijvoorbeeld het gedrag van een dier, worden gezien als uitzondering.

Door de nieuwe wet is het voortaan verboden dieren in kleine kooien te houden, ze te brandmerken, te mishandelen en ze op onwaardige manier te vervoeren. Het is ook verboden gevaarlijke dieren te kweken zonder toestemming van de autoriteiten.

Volgens oppositielid Chandrikapersad Santokhi (VHP) gaat de wet niet ver genoeg in op bepaalde punten zoals wanneer iemand bijvoorbeeld de waakhonden van een ander vergiftigt om zo ongestoord ergens in te kunnen breken.

Dierenbescherming organisaties pleiten al langer voor de invoering van een speciale wet. Misstanden, zoals het op elkaar gepakt te koop aanbieden van vogels, zijn in het verleden al vaak bekritiseert maar aan deze toestanden lijkt, met de invoering van de nieuwe wet, nu eindelijk een eind te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |