woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wet- en regelgeving Surinaams erfgoed in de maak

lees ook ...

“Nieuwe” SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische...

Op woensdag 24 mei 2023 vond een plechtigheid plaats op de Johan Adolf Pengel Airport ter gelegenheid van de inzegening van de "nieuwe" Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)....

Suriname kent  nog geen wet- en regelgeving voor Surinaams erfgoed en de archeologische diensten. De directeur van Cultuur, Roseline Daan, heeft dit meegedeeld. “Als we de zaken helemaal hebben uitgeschreven zullen deze hun weg vinden naar de regering. Een deel van deze regelgeving komt terecht bij De Nationale Assemblee voor goedkeuring,” zegt Daan. Er is veel dat beschermt dient te worden.

Volgens de cultuur-directeur kent het Directoraat Cultuur twee hoofdafdelingen  Het zijn cultuur en toerisme. Cultuur is nu bezig meer richting te geven aan haar programma. Het directoraat zal binnenkort door dependances in de verschillende districten vertegenwoordigd  worden. De dienst is nu bezig panden en locaties te identificeren in de districten. Deze dependances zullen ook activiteiten ontplooien ten behoeve van hun gemeenschappen, waarbij toeristen zullen worden meegenomen.

Wetgeving is nodig om ons erfgoed en de archeologische diensten te kunnen  beschermen. Erfgoed wordt gezien als een heel breed onderwerp van immaterieel tot materieel erfgoed. Belangrijk is de inventarisatie van de staatscollectie, en hieraan wordt er ook gewerkt.

De directeur vindt verder het opzetten van een nationaal museum een prioriteit. “We merken dat allerlei kunstwerken van onze kunstenaars hier en daar hangen. In het museum zullen allerlei archeologische zaken te vinden zijn en ook zaken die te maken hebben met ons erfgoed. Hiermee denk ik dat wat Suriname betreft, we onze kunst- en cultuursector op een geweldige wijze zullen uitdragen,” maakt  Daan duidelijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet- en regelgeving Surinaams erfgoed in de maak