donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Wet beperking slachten vrouwelijke runderen, aangenomen

lees ook ...

Reorganisatie en transparantie van schoolvervoer afdeling Mi...

De afdeling Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de reorganisatie en transparantie van haar diensten geïnitieerd. Bushhouders die diensten verlenen aan ...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op donderdag 01 juni 2023 de ontwerpwet houdende vaststelling van regels inzake de beperking op het slachten van runderen van het vrouwelijk geslacht (Wet Beperking Slacht Vrouwelijke Runderen), met algemene (41) stemmen aangenomen.

Het is nodig regels vast te stellen betreffende het slachten van runderen van het vrouwelijke geslacht, in verband met de hoge incidentie van het slachten van drachtige runderen en ter bescherming van de rundveestapel.

Assembléevoorzitter Marinus Bee MSc. LL. B feliciteerde het parlement en de regering met de aanname van de wet die op 12 april 2022 was ingediend door de regering. Verder bedankte hij de commissie van rapporteurs, deskundigen van het parlement en het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) voor de goede samenwerking en constructieve bijdrage om te komen tot dit wetsontwerp.

De Commissie van Rapporteurs bestond uit de volgende leden: Radjendrekoemar Debie (voorzitter), Remi Tarnadi, Evert Karto, Jennifer Vreedzaam, Harriët Ramdien, Annie Sadi, Soerjani Mingoen-Karijomenawi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWet beperking slachten vrouwelijke runderen, aangenomen