Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Western Union in Suriname sluit zes kantoren om COVID-19

Geplaatst

op

Us Dollars

Western Union in Suriname is vanwege de toename van het aantal COVID-19-besmettingen genoodzaakt om kantoren te sluiten. De sluiting is nodig vanwege de te grote risico’s voor niet alleen medewerkers, maar ook cliënten. Ramon Hooplot, directeur van Caritransfer en agent van Western Union in Suriname, geeft toe dat het een verlies is van inkomsten, maar dat mensenlevens belangrijker zijn dan geld.

De filialen aan de Anamoestraat, Kwattaweg, Hermitageweg, Highway, Johan Adolf Pengelstraat en Nickerie vallen onder het agentschap van Caritransfer. Hooplot is ook overgegaan tot het sluiten van kantoren, omdat niet alle klanten zich aan de regels willen houden zoals de sociale afstand en het opdoen van mond- en neusbedekking. Als personen hierop worden gewezen ontstaat er een onnodige discussie hierover, beweert hij.

In de voorbije zes maanden heeft Hooplot juist een toename in overmakingen uit het buitenland gezien. Hier kunnen diverse redenen voor zijn. “Het kan zijn dat mensen hier bij de bank niet kunnen komen aan hun valuta of door de stijgende koers die niet kunnen kopen”, zegt Hooplot. Het opschorten van de dienstverlening is jammer voor personen die op het geld rekenen.  

Hij beseft dat zijn besluit een heel grote impact zal hebben op de samenleving. De impact zal niet alleen groot zijn bij personen die geld uit het buitenland ontvangen, maar ook personen die geld naar het buitenland overmaken naar familie. Vooral Haïtianen en Venezolanen verzenden geld naar familie. Hooplot kan nog niet aangeven wanneer de deuren van de vestigingen die onder hem vallen weer opengaan.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mr. Smith
maandag 8 juni 2020 08:30

Het land heeft geld nodig. Als alle directeuren zo denken zijn de andere banken blij die wel open blijven. Niemand wilt dood. Bedenk iets dat je toch open blijft. Ik ben geen directeur maar lijkt me simpel. Men maakt eerst een afspraak door te bellen. Zo kan je 5 mensen per keer op je kantoor ontvangen volgens afspraak. Zo blijf je dienstbaar en geld blijft rollen

Conseula
maandag 8 juni 2020 08:41

Goede beslissing gezondheid boven alles

Daniëlle
maandag 8 juni 2020 08:43

Had ik maar zo een directeur. Waar ik werk lijkt het wel een slavendrijver. We blijven werken terwijl we dood kunnen gaan. Hopelijk leren ze van deze directeur dat gezondheid boven GELD staat.

Dennis
maandag 8 juni 2020 12:07

Mevrouw als de directeur straks zijn deuren te lang dicht houd gaat hij beginnen met ontslagen . Denk dat het verstandig is te kijken hoe men toch aan zijn geld kan komen zonder dat er besmettingen kunnen plaats vinden. Als de apotheek zijn deuren sluit hoe komen we aan medicijn. Dus wat heeft de apotheker verzonnen… 1 voor i naar binnen. Dat kan ook als je geld gaat halen ..1 voor 1 naar binnen en de persoon die geld uitkeert of ontvangt …..de baliemedewerker .. handschoenen en achter glas haar werk doen dan zou het moeten lukken.Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen