vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Werkzaamheden boring waterbron Henar begonnen

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

In opdracht van de regering is het bedrijf Kuldipsingh gestart met het boren van nieuwe waterbronnen voor het ressort Henarpolder in het district Nickerie. Voor aanvang van de werkzaamheden zijn de Drilling Operations Manager Carlos Kathusing en de Rig coördinator Satish Chitan bij burgermoeder Senrita Gobardhan op bezoek geweest. Daarna is de kick-off gegeven voor de drilling werkzaamheden van alvast een eerste nieuwe waterbron met een diepte van 300 meter.

De districtscommissaris (dc) gaf ceremonieel het startsein in bijzijn van vertegenwoordigers van zowel het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) en die van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). De boorwerkzaamheden aan de eerste bron zullen in totaal drie weken duren, waarbij er 1×24 uur per dag gedrilled zal worden. Het bedrijf heeft als opdracht het aanboren van een drietal waterbronnen voor het ressort Henarpolder.

Het gaat om meer dan duizend gezinnen die vorige maand enkele dagen zonder schoon drinkwater kwamen te zitten. De bewoners waren zodanig geïrriteerd dat zij van plan waren om de brug te Nickerie te barricaderen.

Op die manier wilden zij aandacht trekken van president Chan Santokhi. Hij zou toevallig het district Nickerie bezoeken. Henar heeft eerder al problemen gehad met de watervoorziening. In augustus van dit jaar was dit probleem al aan de orde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkzaamheden boring waterbron Henar begonnen