Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkstraf voor verzinnen van hartoperatie en overlijdensverklaring Suriname

Geplaatst

op

door

DEN HAAG – Een 37-jarige Hagenaar is veroordeeld tot 150 uur werkstraf vanwege het verzinnen van een hartoperatie in het binnenland van Suriname.

De man probeerde met het verhaal drie zorgverzekeraars op te lichten. Ook zou hij een verklaring hebben vervalst dat hij in Suriname was komen te overlijden.

Hij hoopte dat het justitieel incassobureau CJIB de boetes zou doorstrepen als ze het bericht van zijn dood zou krijgen. Maar het incassobureau trapte daar niet in. De zorgverzekeraars DSW, CZ en Achmea geloofden zijn verhaal over de hartoperatie evenmin. Twee weken geleden, tijdens de zitting bij de rechtbank, ontkende hij de oplichtingspogingen, maar de rechtbank vindt dat er toch voldoende bewijs voor is.

De rechtbank acht daarnaast bewezen dat de Hagenaar tweemaal een valse aangifte heeft gedaan bij de politie van een beroving. Die hebben echter niet plaatsgevonden, meent de rechtbank, in navolging van het Openbaar Ministerie. De opgelegde werkstraf van 150 uur is iets lager dan de werkstraf van tweehonderd uur die het OM had geëist. Verder krijgt de Hagenaar ook een voorwaardelijke celstraf van één maand. Als hij nogmaals in de fout gaat, moet hij die straf alsnog uitzitten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X