Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkstraf voor verzinnen van hartoperatie en overlijdensverklaring Suriname

Geplaatst

op

DEN HAAG – Een 37-jarige Hagenaar is veroordeeld tot 150 uur werkstraf vanwege het verzinnen van een hartoperatie in het binnenland van Suriname.

De man probeerde met het verhaal drie zorgverzekeraars op te lichten. Ook zou hij een verklaring hebben vervalst dat hij in Suriname was komen te overlijden.

Hij hoopte dat het justitieel incassobureau CJIB de boetes zou doorstrepen als ze het bericht van zijn dood zou krijgen. Maar het incassobureau trapte daar niet in. De zorgverzekeraars DSW, CZ en Achmea geloofden zijn verhaal over de hartoperatie evenmin. Twee weken geleden, tijdens de zitting bij de rechtbank, ontkende hij de oplichtingspogingen, maar de rechtbank vindt dat er toch voldoende bewijs voor is.

De rechtbank acht daarnaast bewezen dat de Hagenaar tweemaal een valse aangifte heeft gedaan bij de politie van een beroving. Die hebben echter niet plaatsgevonden, meent de rechtbank, in navolging van het Openbaar Ministerie. De opgelegde werkstraf van 150 uur is iets lager dan de werkstraf van tweehonderd uur die het OM had geëist. Verder krijgt de Hagenaar ook een voorwaardelijke celstraf van één maand. Als hij nogmaals in de fout gaat, moet hij die straf alsnog uitzitten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen