dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
5
(1)

Werkplekveiligheid en gezondheid commissie ingezet door minister Mac Andrew

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

Op maandag 7 augustus 2023 heeft minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Arbeid, Welzijn en Jeugdzaken (AWJ) de Commissie voor Werkplekveiligheid, Gezondheid en Welzijn officieel geïnstalleerd. Deze commissie zal gedurende een periode van 2 jaar actief zijn. De aankondiging van deze installatie werd eerder gedaan tijdens een zitting van De Nationale Assemblee.

Het voornaamste doel van de Commissie is om het beleid op het gebied van werkplekveiligheid, gezondheid en welzijn te versterken en tegelijkertijd te voldoen aan internationale veiligheidsconventies, namelijk het Verdrag inzake Veiligheid en Gezondheid op het Werk uit 1981 (No. 155) en het Verdrag inzake Bevordering van Veiligheid en Gezondheid op het Werk uit 2006 (No. 187).

Deze verdragen zijn recentelijk door de International Labour Conference (ILC) in 2022 tot fundamentele conventies verheven. Als lidstaat van de International Labour Organisation (ILO) is Suriname verplicht om alle fundamentele conventies te implementeren, zelfs als ze nog niet geratificeerd zijn. Hierdoor moet Suriname het essentiële recht op een veilige en gezonde werkomgeving waarborgen en bevorderen.

Tijdens de installatie benadrukte minister Mac Andrew het belang van een diverse groep deskundigen binnen de commissie. Hij verwacht dat hun verschillende achtergronden elkaar zullen aanvullen om snel vooruitgang te boeken op het gebied van werkplekveiligheid, gezondheid en welzijn. Specifieke aandacht werd gevraagd voor de mentale gezondheid van werknemers, om veelvoorkomende problemen zoals stress, depressie en spanningen op de werkvloer aan te pakken.

De commissie zal zich niet alleen richten op de private sector, maar ook op de publieke sector. Mac Andrew erkent dat het werk van de commissie uitdagend zal zijn vanwege het multidisciplinaire karakter en de diverse reeks vraagstukken op het gebied van arbeid. Hij heeft echter vertrouwen in de expertise en vastberadenheid van de commissieleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerkplekveiligheid en gezondheid commissie ingezet door minister Mac Andrew