Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Werkomstandigheden Surinaamse douaniers aan verbetering toe

Geplaatst

op

Minister Achaibersing Op Bezoek Bij Douane. Foto Cds

De douanebond heeft haar zin gekregen, want de minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft een bezoek gebracht aan het korps. Door de vakbond was aan de minister een week de tijd gegeven om de bond te ontvangen, zodat er gesproken kon worden over enkele knelpunten. Een van deze punten is een nieuw gebouw. Minister Achaibersing heeft bij een bezoek gisteren erkend, dat er verbetering moet komen in de werkomstandigheden van de douane.

Van de bond heeft de bewindsman een wensenpakket ontvangen en zegt dat er nagegaan zal worden in welke mate en op welke wijze het korps tegemoet kan worden gekomen. Minister Achaibersing huldigt het principe dat iedereen zijn werk moet kunnen doen en dat daar de omstandigheden voor gecreëerd moeten worden.

Hij noemde hierbij de werkplek, bezoldiging en attributen. “Het moet zodanig zijn dat mensen met plezier naar hun werk komen en het werk naar behoren doen,” zegt de bewindsman. Echter benadrukte hij ook dat de regering momenteel niet in de omstandigheid zit dat zij alles kan faciliteren. Hij vroeg daarom redelijkheid en billijkheid van eenieder en ook dat iedereen een steentje bijdraagt en zodat het beter gaat.

Op de vraag of er ook voor de douane een managementteam geïnstalleerd zal worden, zei de bewindsman dat er gekeken wordt naar alle instituten waar het management versterkt kan worden. “Ook naar de douane kijken we wat we kunnen om het werk beter te doen en een stukje upgrading te brengen. Dus als het nodig is om die ondersteuning te brengen dan gaan we dat doen. Ik denk niet dat iemand daarop tegen kan zijn.” De bewindsman is bereid het gesprek met het korps aan te gaan.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen