maandag 20 maart 2023
22.7 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
1
(1)

Werknemers SPSB eisen verhoogde brandstoftoelage

lees ook ...

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op k...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aant...

Het personeel van de Surinaamse Postspaarbank moet het nu doen zonder verhoogde vervoerstoelage. Zij hebben hierdoor afgelopen maandag het werk neergelegd. De brandstofprijs is de laatste twee keer niet aangepast voor de werknemers. In de collectieve Arbeidsovereenkomst tussen de bank en  de bond is geregeld dat het vervoerstoelage procentueel aangepast wordt bij verhoging van de brandstofprijs.

De benzineprijs is in augustus verhoogd van SRD.7,52 naar SRD.11,03. Er is ondertussen een tweede verhoging geweest van brandstofprijs. Jagny Anderson, ondervoorzitter van de bond zegt dat men de druk van de leden niet meer aankan. Vanaf de eerste verhoging in augustus 2020 zijn er gesprekken met de toenmalig waarnemend directeur Dharampersad Kalloe geweest. De gesprekken zijn doorgegaan toen Ritesh Navien Ganpat overnam. Die heeft de zaak verschoven naar januari, wetende dat er een nieuwe directeur zou overnemen volgens Anderson.

De bond is niet op de hoogte gesteld van de overname van Marcel van Cooten als nieuwe directeur. Op 1 februari heeft de bond eindelijk een gesprek gehad met hem en het bleek, dat hij bij de overname niet op de hoogte gesteld was van de kwestie. Alle bescheiden is opnieuw gestuurd naar  Marcel van Cooten. Afgesproken is dat de zaak zou worden aangepakt.Volgens afspraak zou de verhoogde brandstofprijs vorige week uitbetaald worden. Toen dat uitbleef heeft het personeel van zich laten horen. De directie wilde op 11 maart de zaak verder bespreken, maar die datum vond de bond te ver. Het gesprek kwam tussen de voorzitter Heinrich Rozen en de directeur. De actie werd daarna beeindigd. Vrijdag zal de hoogte van de vervoerstoelage bepaald worden, en eind van de maand worden uitbetaald.

Het gaat volgens Rozen niet om iets nieuws, maar zaken zaten gewoon vast. Hij zegt dat de directie een goed benzinetoelage krijgt. Hij vindt dat zij zich met het kruis hebben gezegend. Loonsverhoging kregen zij van SRD.5000,- naar SRD.15.000,-. Ook renteloze leningen zijn hun deel. Personeelsleden wachten al een jaar op een lening. Anderson zegt dat er veertien knelpunten zijn. Er is bij de bank onderzoek naar malversaties en personeelsleden worden afgestraft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers SPSB eisen verhoogde brandstoftoelage