dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Werknemers Nationaal Vervoer Bedrijf laten zich horen

lees ook ...

President Santokhi roept op tot eenheid en welzijn in jaarre...

President Chandrikapersad Santokhi sprak tijdens zijn jaarrede op 29 september 2023 het Surinaamse volk toe, waarbij hij de nadruk legde op het belang van algemeen en nationaal belang. Hij beloofde da...

De werknemers aangesloten bij het Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond (NVBWB) zijn niet te spreken over het uitblijven van hun koopkrachtversterking. De president en de minister hebben benadrukt dat de ambtenaren en aan hen gelijkgestelden, dus ook deze groep in aanmerking hiervoor komen. Zij hebben hun teleurstelling meegedeeld aan de directie via hun bond.

Bondsvoorzitter, Claudette Etnel keurt het af, dat men aangeeft dat het hier gaat om een CAO bedrijf. Soortgelijke bedrijven blijken wel koopkrachtversterking te hebben ontvangen.

Het is bekend dat er minder subsidie wordt gegeven, maar het gaat hier om mensen die volgens de regels in aanmerking komen voor deze subsidie.

‘Als dat nu niet genoeg is, komt men met een 50% koopkrachtversterking t.b.v. de regeringstop. U begrijpt dat het niet in goede aarde is gevallen bij de werknemers. We zijn nu al twee maanden verder en de directie krijgt steeds een ander excuus van de minister. Van hieruit doen wij een dringend beroep op de minister van Financiën en Planning, het daarheen te leiden dat de werknemers deze week alsnog de totale SRD. 500,- tegemoet mogen zien en dat conform de zes maanden, het maandelijks gestort wordt. U voelt het als regeringsleiders, zegt u, laatstaan de werknemers’, aldus het bestuur van de bond.

Bron Foto: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemers Nationaal Vervoer Bedrijf laten zich horen